(VIDEO) BMW M5 vs Nissan GT-R – Bombardierii bătrâni

BMW M5 E39 și Nissan GT-R R34 sunt două mașini care încă își mai trăiesc momentul de glorie – au fost superstaruri în tinerețe și rămân superstaruri chiar și la criza vârstei mijlocii.

Totuși, sunt genul de mașini care suferă de sindromul abandonului –  le este frică să nu fie uitate în niște vremuri unde lumea privește mai mult către viitor decât către trecut. Astăzi, niște mașinuțe electrice le-ar face de râs la o cursă furioasă și iute prin oraș. Masculi alfa în tinerețe, acum stau mai mult pe mâna unor colecționari care vor să le vândă pe profit și le țin încătușate de frica accidentărilor, în timp ce-n ele clocotește nevoia pentru viteză și competiție. Ei, nu chiar toate. Uneori se mai găsesc niște băieți prin Anglia care, de dorul trecutului, le mai scot din când „pe interval”, fără brigadă, doar parte-n parte.

Cine a dat primul?

Primul a lovit BMW M5, un sedan scandalagiu din clanul M Motorsport echipat cu un V8 de 4,9 litri, aspirat ca la mama lui, care urcă-n ture până vede roșu și transmite toți cei 400 CP și 500 Nm doar la roțile spate cu ajutorul unei manuale cu șase rapoarte. Puterea îl avantajează, dar nu și kilogramele în plus – e cu 235 kilograme mai greu.

De la ce s-au luat?

De la faptul că Nissan GT-R era pe buzele tuturor când venea vorba despre cursele de drag. A fost și vedetă de cinema, a văzut că are mai multă valoare decât BMW M5 și a început să-și ia nasul la purtare cu ăștia grei. Ce-i drept are și cu ce – șasele în linie de 2,6 litri este mai mic, dar are-n colțul său supraalimentarea și tracțiunea integrală. La 1.560 de kilograme, cu 280 CP și 400 Nm, e mai agil și destul de bătăios. E posibil să se fi certat și pe teme politice sau, cine știe, de la vreun claxon aruncat în vânt. Importat este că nu s-au luat la bătaie pe stradă, ci și-au dat interval într-un loc special amenajat pentru reglările de conturi. Mai jos vedeți și cine „și-o luat-o”.

 

Sursa – Carwow

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account