VIDEO: În timp ce i8 a ajuns să fie condus și de măicuțe, BMW testează pe Nurburgring o versiune mai cool, decapotabilă, a hibridului

Avem prima confirmare că BMW i8 Spyder este în curs de dezvoltare pentru producția de serie, după ce un prototip a fost filmat pe circuitul Nurburgring.

BMW i8 revine în atenție din două motive complet diferite. Mai întâi, pagina de Facebook a unui site polonez a publicat o poză cu două măicuțe urcând nonșalant într-un i8. Imaginea măicuțelor la volanul lui i8 este la fel de normală cu al vedea pe Chuck Norris mergând pe o tricicletă. Dumnezeu știe care este adevărul. Poate că propulsia hibridă a cucerit conștiința ecologică a măicuțelor. Sau poate că erau doar două fete care s-au gândit că așa scapă de amenzi, dacă le oprește poliția.

image_737_WCOTY-0648

Dar BMW nu ne lasă să ne uităm prea mult cruciș la poza cu măicuțele și i8. Și, mai presus de atât, nu lasă i8 să se banalizeze sau să-și piardă reputația de băiat rău, fiindcă se pare că inginerii bavarezi lucrează la o versiune mai cool, decapotabilă.

BMW ne-a amăgit încă din 2012 cu o potențială variantă cabrio a modelului i8. Atunci ne-a prezentat conceptul BMW i8 Spyder, care adaugă și mai mult exotism stilului care face atât de atractiv sportivul hibrid. Iar anul acesta bavarezii au dezvoltat un nou concept pe baza lui i8 Spyder, denumit BMW i Vision Future Interaction Concept, care a etalat viitoarele tehnologii care oferă realitate augmentată și noi modalități de interacțiune între șofer și mașină.

Totuși, nu a fost confirmată o dată oficială pentru lansarea în producția de serie a versiunii i8 Spyder. Însă zilele acestea a fost surprins pentru prima oară pe circuitul Nurburgring un prototip al potențialului model de serie.

Din imaginile filmate de paparazzi la Nurburgring se observă că plafonul prototipului i8 este format din mai multe secțiuni, zonele de despărțire fiind acoperite cu bandă izolantă neagră. Nu se poate spune că acoperișul ar părea retractabil electric. Cel puțin din aceste prime imagini s-ar putea înțelege că este vorba doar despre un panou detașabil. Iar cel mai plauzibil este că montanții spate vor fi păstrați, ca și în cazul conceptului i8 Spyder, pentru a asigura rigiditatea caroseriei.

Mai multe detalii nu pot fi deduse în acest stadiu de dezvoltare. Având în vedere că i8 va primi un facelift cel târziu în 2018, este de așteptat ca versiune Spyder să fie lansată în aceeași perioadă, pentru a beneficia de toate evoluțiile tehnice ale coupe-ului actualizat.

Click AICI pentru a vedea VIDEO cu BMW i8 decapotabil în timpul testelor pe Nurburgring.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account