Premieră mondială şi apariţie dinamică pentru BMW M Performance Parts Concept la Goodwood

Accesoriile M Performance întruchipează apariţia sportivă şi dinamica îmbunătăţită suplimentar. Noul BMW M Performance Parts Concept, bazat pe BMW M2, vine cu un plus important de sportivitate prin intermediul reducerii consistente a masei cu peste 60 kg combinată cu aerodinamica optimizată.

BMW M Performance Parts Concept este prezentat în finisarea exterioară Frozen Black cu accente M Performance aurii. La interior, Alcantara şi fibra de carbon accentuează şi mai mult sentimentul de exclusivitate, alături de elemente de accent aurii. BMW M GmbH a fost implicată îndeaproape în crearea acestui design mai accentuat, contribuind cu competenţa sa în cursă la dezvoltarea tuturor accesoriilor M Performance. BMW M Performance Parts Concept are premiera mondială la 12 iulie: se va alinia la startul cursei de coasă de la Festival of Speed de la Goodwood (Marea Britanie).

Componentele din fibră de reduc masa automobilului
Pe lângă accesoriile M Performance care sunt deja disponibile, BMW M Performance Parts Concept oferă dotări concept exclusive. Rezultatul este o masă mai mică a automobilului şi, prin urmare, o dinamică optimizată – iar acest lucru se aplică şi pe circuit. Efectul general este obţinut printr-o serie de măsuri individuale unde utilizarea fibrei de carbon joacă un rol foarte important. Acest material high-tech este extrem de stabil, dar mult mai uşor decât componentele standard. Cu aspectul său unic, asigură şi o apariţie excepţională.

Atractivă, grila frontală M Performance Carbon a radiatorului (disponibilă pentru BMW M2 Competition din iulie 2018) – cu o linie de accent aurie la Concept – se integrează perfect cu capota M Performance Carbon (disponibilitate din iulie 2018), aceasta din urmă cu 8 kg mai uşoară. Panourile laterale faţă M Performance din fibră de carbon (disponibilitate din noiembrie 2018) reduc masa automobilului cu 3 kg, optimizând şi aerodinamica. Un aspect de înaltă calitate, individual, se regăseşte şi la aripioarele M Performance frontale şi laterale ale pragurilor, din fibră de carbon (ambele disponibile de acum): acestea ies în evindenţă prin accente aurii exclusive la Concept. Acoperişul M Performance din fibră de carbon, cu finisare de fibră de carbon vizibilă (disponibilitate din martie 2019) reduce masa automobilului cu alte 6 kg şi contribuie semnificativ la coborârea centrului de greutate. Setul complet de roţi, cu jante M Performance forjate de 19 ţoli, cu design Y-spoke 763M în nuanţă Frozen Gold (disponibilitate din iulie 2018), şi anvelope semislick, nu numai că oferă un punct de atracţie vizuală, ci este şi mai uşor cu 6 kg decât jantele standard. Aceasta reduce masele nesuspendate, dar are şi efect pozitiv relevant în ceea ce priveşte dinamica şi reacţia direcţiei.

Componente M Performance aerodinamice din fibră de carbon
Un spate atractiv este oferit de hayonul M Performance din fibră de carbon (disponiblitate din noiembrie 2018): cântăreşte cu 5 kg mai puţin decât componenta standard. Difuzorul spate M Performance din fibră de carbon (disponibil) contribuie şi el cu o reducere de 0,5 kg a masei automobilului şi o optimizare a aerodinamicii; la Concept poartă un accent auriu.

Fibră de carbon, Alcantara şi cusături aurii contrastante definesc interiorul
Optimizarea pentru curse este clar vizibilă şi la interior: fibra de carbon şi Alcantara adaugă puncte de atracţie sportive rafinate în interiorul BMW M Performance Parts Concept. Scaunele sport M Performance din fibră de carbon cu cusături contrastante aurii asigură un suport excelent chiar şi în timpul unui condus foarte dinamic. Scaunele sunt acoperite cu Alcantara şi includ o funcţie de rabatare pentru acces convenabil în spate; ele cântăresc cu 9 kg mai puţin decât scaunele sport standard. Alcantara este o particularitate definitorie a scaunelor M Performance spate ultrauşoare, care reduc masa automobilului cu alte 13 kg. Pe lângă logo-ul M inscripţionat cu laser, ele poartă şi o cusătură contrastantă aurie – asemenea scaunelor pentru conducător şi pasagerul din faţă -, iar acest detaliu este găsit în aceeaşi culoare şi la decoraţiunile laterale şi pentru uşi din Alcantara şi piele. De asemenea, finisajele decorative M Performance combină cele două materiale rafinate, fibra de carbon şi Alcantara.

În acelaşi timp, volanul M Performance Pro (disponibil), care poartă şi el o cusătură contrastantă aurie, asigură o notă specială de sportivitate. Secţiunile superioară şi inferioară sunt acoperite cu piele. În secţiune de manevrare, Alcantara asigură o susţinere excelentă, combinată cu un sentiment de aderenţă foarte plăcut. Combinaţia de fibră de carbon şi Alcantara se regăseşte şi la frâna de mână M Performance din fibră de carbon cu manşon de Alcantara (disponibile) – decorat şi el cu cusătură contrastantă aurie la BMW M Performance Parts Concept -, precum şi la covoraşele din velur.

Suspensie M Performance cu etape ajustabile de compresie şi detentă
Pentru ţinută de drum perfectă, chiar şi pe circuit, BMW M Performance Parts Concept dispune de suspensie M Performance, care este deja disponibilă ca set retrofit pentru automobilele de serie. Această suspensie cu arc elicoidal permite coborârea cu până la 20 de milimetri a gărzii la sol; tehnologia de amortizare este ajustabilă independent în 12 etape diferite pe compresie şi 16 etape pe detentă. Aceste proprietăţi oferă suspensiei M Performance o reacţie foarte neutră la condus, cu un ruliu mult redus. Pentru a se potrivi cu finisarea exterioară a caroseriei, arcurile suspensiei M Performance de la Concept sunt finisate în negru, la fel cum sunt şi etrierele frânelor de 18 ţoli. O reducere suplimentară a masei cu 14 kg este obţinută prin utilizarea unei baterii BMW mai uşoare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account