VIDEO: Noul Rolls-Royce Ghost rulează cu un “șoptit” creat special

Noul Rolls-Royce Ghost se apropie de debutul din această toamnă și promite că își va răsfăța pasagerii cu o izolare fonică impecabilă, care va produce un “șoptit” atent acordat.  

Structura mașinii este făcută din aluminiu, un metal care izolează fonic mai bine decât oțelul. Iar formele sale nu sunt plane, ci complexe, astfel că sunt atenuate rezonanțele. Acoperișul și podeaua sunt duble, ceea ce contribuie la estomparea sunetelor exterioare. În plafon, podea și portbagaj au fost create niște cavități speciale, umplute cu peste 100 de kilograme de material care absoarbe sunetul. Anvelopele sunt căptușite pe interior cu spumă care izolează fonic, dar care cântărește puțin. Iar geamurile duble au în interior o folie transparentă din material compozit. Aceste măsuri fac și mai greu de auzit motorul V12 de 6,75 litri, care oricum rulează foarte rafinat și silențios.

Rolls-Royce subliniază că a verificat fiecare componentă a mașinii pentru a avea proprietățile acustice optime. De exemplu, au fost modificate și netezite conductele sistemului de climatizare, deoarece făceau aerul care pătrundea în habitaclu să producă un nivel de zgomot “inaceptabil”.

Constructorul britanic spune că această meticulozitate a făcut mașina prea tăcută. Testele au arătat că eliminarea oricărui sunet poate dezorienta pasagerii. Astfel, specialiștii Rolls-Royce s-au asigurat că mașina produce în timpul rulării o “șoaptă”, pe care pasagerii o percep ca pe o singură notă muzicală foarte subtilă. Pentru a se obține această “șoaptă”, componente ale noului Rolls-Royce Ghost au fost pur și simplu acordate la o anumită frecvență sau rezonanță. Structurile scaunelor au puncte de amortizare optimizate acustic. De asemenea, în portbagajul de 500 de litri se producea un sunet de frecvență joasă, pe care nu îl puteai auzi, dar îl simțeai la viteze de autostradă. Drept urmare, au fost făcute niște puncte de disipare a zgomotului, pentru ca și portnagajul să fie acordat la tonul în care noul Ghost șoptește.

Rolls-Royce descrie toate acestea drept o formulă pentru serenitate, pe care o prezintă într-un clip video special:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account