Uzina BMW Group din München va produce exclusiv modele electrice de la sfârşitul anului 2027

Uzina BMW Group

O nouă eră se deschide pentru uzina BMW Group din München: din 2026, emblematica uzină principală va produce sedanul Neue Klasse. Doar un an mai târziu, fabrica nu va produce decât modele electrice, ceea ce face din uzina din München prima locaţie din reţeaua de producţie existentă a BMW Group care a finalizat cu succes transformarea către mobilitate electrică de la sfârşitul anului 2027.

„Uzina din München este un exemplu excelent al capacităţii noastre de adaptare. Investim aici 650 de milioane de euro şi vom produce exclusiv automobile electrice în uzina noastră de bază de la sfârşitul anului 2027”, declară Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie. „Numai anul trecut, şase modele electrice au intrat în producţie. În acelaşi timp, am stabilit şi un record de producţie, demonstrând că suntem capabili să livrăm şi să modelăm simultan viitorul în reţeaua noastră de producţie.”

Peter Weber, directorul uzinei BMW Group München, adaugă: „München este sufletul BMW. Fabrica din München este inovatoare şi adaptabilă. La fel ca în anii 1960, o Neue Klasse pune din nou bazele pe care uzina noastră se reinventează. Faptul că această transformare vastă are loc în acelaşi timp în care aproximativ 1.000 de automobile pe zi sunt fabricate în prezent este o practică obişnuită în München şi este posibilă datorită performanţei remarcabile a tuturor angajaţilor noştri. Suntem încântaţi să ghidăm uzina din München către un viitor integral electric – începând cu sedanul Neue Klasse”.

Tranziţie progresivă către mobilitatea electrică, epoca automobilelor cu motoare termice made in München se încheie în 2027

Uzina BMW Group din München este un exemplu excelent al tranziţiei progresive către era mobilităţii electrice. În 2015, primele modele plug-in hybrid din BMW Seria 3 au fost fabricate pe aceeaşi linie de producţie cu automobilele cu motorizare termică. În 2021, BMW i4 a devenit primul automobil electric care a fost produs pe aceeaşi linie de producţie. În prezent, fiecare al doilea automobil care iese de pe linia de producţie are un sistem de propulsie electric.

Din 2026, producţia Neue Klasse la uzina din München se va desfăşura iniţial în paralel cu producţia modelelor actuale. Un an bun mai târziu, de la sfârşitul anului 2027, uzina de bază a BMW Group va fi primul loc din reţeaua globală BMW Group care va produce exclusiv automobile electrice, fiind transformată în consecinţă. Prin urmare, era automobilelor cu motoare termice made in München se va încheia la 75 de ani de la lansarea BMW 501, primul automobil fabricat aici în 1952.

După începerea în noua fabrică din Debrecen (Ungaria) şi la cea din München, automobilele Neue Klasse vor fi produse şi la Shenyang (China) şi San Luis Potosí (Mexic).

Modificările extinse oferă securitate pe termen lung pentru locaţie

De-a lungul unei istorii de peste 100 de ani, uzina BMW Group din München a suferit multe schimbări şi s-a reinventat în mod repetat. Cu exemple precum trecerea de la producţia de motoare de aeronave la construcţia de automobile sau introducerea cu succes a Neue Klasse în anii 1960, este un reper în lista schimbărilor de-a lungul istoriei companiei.

În prezent, mai multe spaţii mari de construcţii sunt o dovadă a schimbării, deoarece deschid calea pentru sosirea Neue Klasse din 2026. Investiţia de 650 de milioane de euro cuprinde patru clădiri, inclusiv o nouă linie de asamblare a automobilelor, cu zone logistice şi o secţie nouă de caroserii.

Pentru a crea spaţiu în perimetrul limitat de la uzina din inima oraşului München, producţia tradiţională de motoare a fost mutată la Hams-Hall, în Marea Britanie, şi la Steyr, în Austria, după aproximativ 70 de ani de funcţionare la uzina principală. 1.200 de angajaţi au fost instruiţi pentru diferite strategii de producţie în München sau s-au angajat în alte locaţii din reţeaua de producţie.

La fel ca în anii 1960 şi în toate celelalte schimbări de până acum, transformarea actuală a uzinei BMW Group din München are loc în timp ce producţia este încă în desfăşurare. Indiferent de lucrările de construcţie, aproximativ 1.000 de automobile ies de pe linia de producţie în fiecare zi, inclusiv BMW Seria 3 şi BMW i4 – toate de pe aceeaşi linie de asamblare.

Reorientarea extensivă a fabricii asigură un viitor pe termen lung pentru amplasamentul din München şi reprezintă, de asemenea, o investiţie semnificativă în Bavaria ca locaţie industrială.

Digitalizare la uzina din München în conformitate cu principiile BMW iFACTORY

Principiile BMW iFACTORY garantează cea mai mare flexibilitate, procese excelente şi o integrabilitate remarcabilă în toate locaţiile din cadrul BMW Group – de la fabrica complet nouă de la Debrecen până la uzina principală din München, care are peste 100 de ani şi la care transformarea este în plină desfăşurare. BMW iFACTORY este sinonim cu competenţa excelentă în producţie în întreaga reţea de producţie. Un aspect important este o digitalizare vastă cu o abordare holistică a interacţiunii dintre oameni, procese şi sisteme. Optimizează procesele şi sprijină angajaţii în munca lor. Implementarea are loc în trei domenii: ştiinţa datelor, inteligenţa artificială (Al) şi virtualizarea.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account