BMW Group şi Baidu îşi unesc forţele pentru accelerarea dezvoltării condusului autonom în China

Baidu, Inc. (NASDAQ:BIDU) şi BMW Group au anunţat astăzi că au semnat un memorandum prin care BMW Group se va alătura Apollo, platforma deschisă de condus autonom a Baidu, ca membru al Consiliului de Administraţie. Parteneriatul a fost oficializat în timpul vizitei pe care prim-ministrul Chinei, Li Keqiang, o efectuează în Germania unde s-a întâlnit cu Cancelarul Angela Merkel. Memorandumul marchează începutul unui nou parteneriat privind condusul autonom între BMW Group şi Baidu. Cele două companii caută să colaboreze pentru a oferi experienţe de mobilitate sigură, convenabilă şi inteligentă pentru clienţii din China.

„BMW Group şi Baidu au o lungă istorie de cooperare în tehnologiile avansate ale condusului autonom şi au menţinut o relaţie strânsă de-a lungul anilor. BMW Group şi Baidu au explorat în mod activ sectorul automobilelor inteligente şi sunt aliniate în viziunea noastră pentru viitorul condusului autonom”, a declarat Ya-Qin Zhang, preşedintele Baidu. „Sperăm ca această aprofundare a cooperării va aduce experienţe de produs inteligente şi confortabile pentru clienţii chinezi. Obiectivul nostru este acela de a accelera dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom care se aliniază cu piaţa chineză”, a adăugat el.

Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare, a declarat: „Legăturile puternice dintre liderii auto şi cei tech reprezintă cheia noastră pentru succes în maratonul spre condus autonom. Ne dorim standarde tehnologice consistente la nivel global pentru a depăşi discrepanţa regională din prezent cu privire la viteza de implementare şi cadrul de reglementare. Prin colaborarea dintre BMW Group şi Baidu, putem accelera în mod semnificativ alinierea cerinţelor specifice şi a abordărilor tehnologice pentru a transforma foarte curând viziunea condusului autonom în realitate pentru clienţii din China”.

BMW Group dezvoltă o platformă de condus autonom cu soluţii tehnologice pentru Nivel 3 spre Nivel 4/5 (condus foarte şi complet automatizat), precum şi pentru sisteme avansate de asistare a conducătorului (Nivel 2). Această soluţie scalabilă de condus autonom este dezvoltată cu tehnologie şi parteneri OEM care contribuie cu cunoştinţe, resurse şi proprietate intelectuală pentru un concept de ultimă oră.

Apollo este o platformă deschisă care oferă o soluţie completă, sigură şi fiabilă care susţine toate dotările şi funcţiile majore ale unui automobil autonom. De la lansarea sa în iulie 2017, Apollo a reunit 118 parteneri globali din industria auto şi cea a tehnologiei. Succesul Apollo este clădit pe angajamentul său de a permite dezvoltatorilor şi partenerilor să accelereze ritmul de inovaţie prin deschiderea capacităţilor şi partajarea resurselor.

Anunţul de astăzi, care urmează după colaborare recentă între cele două companii pentru automobile conectate, marchează următorul nivel al parteneriatului dintre Baidu şi BMW Group în evoluţia ecosistemului de condus autonom.

Despre Baidu

Baidu, Inc. este principalul furnizor de căutare pe internet pentru limba chineză. Baidu îşi propune să simplifice lumea complexă prin intermediul tehnologiei. ADS ale Baidu sunt tranzacţionate pe NASDAQ Global Select Market sub simbolul „BIDU”. În prezent, 10 ADS reprezintă o acţiune ordinară Class A.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account