Zvonuri: BMW ar putea construi in SUA un al patrulea model, posibil Seria 3

BMW-3er-Limousine-E90-LCI-031

Blogul-sora BimmerToday citeaza publicatia germana Handelsblatt si relateaza faptul ca BMW ar putea lua in calcul asamblarea unui al patrulea model la uzina Spartanburg din Carolina de Sud. Relatarile sunt sustinute la interval de cateva zile de un raport publicat de Bloomberg.

“Oricand mai este loc in plus,” a declarat Norbert Reithofer, Presedintele CEO, la Spartanburg, in Carolina de Sud, la un eveniment desfasurat cu ocazia adaugarii pe linia de productie a fabricii a celui de-al treilea model, SUV-ul BMW X3. “Avem scopuri ambitioase pentru SUA.”

BMW a cheltuit 750 milioane USD pentru a face loc la Spartanburg noului X3, si pana si Frank-Peter Arndt, Directorul de productie BMW, e de parere ca un alt model „de volum” ar putea lua calea uzinei de la Spartanburg pentru a fi asamblat acolo.

Reithofer a continuat prin a spune ca BMW investeste in aceasta facilitate de productie pentru a reduce expunerea valutara, care se situeaza la acest moment la peste 10 miliarde de euro. Circa 70% din masinile construite la Spartanburg sunt exportate din SUA, si peste 65% din valoarea unui vehicul construit la uzina din Carolina de Sud are ca sursa America de Nord, a mai declarat BMW.

Tinand cont de toate aceste detalii, modelul Seria 3, cel mai bine vandut model al marcii, s-ar putea potrivi cu planurile de viitor ale uzinei de la Spartanburg. Si Mercedes-Benz, concurentul clasic al BMW, isi muta productia modelului Clasa C la uzina din Alabama, dupa ce timp de peste 25 ani asamblarea acestuia a avut lor la uzina de la Sindelfingen, in Germania.

Pentru anul 2010 BMW Group intentioneaza sa realizeze vanzari de 250.000 unitati in SUA. Pe termen lung, BMW tinteste vanzari de 300.000 de unitati in SUA, anual.

Prin adaugarea lui X3 pe linia de productie, capacitatea de productie a uzinei din Spartanburg a crescut cu 50%, la 240.000. Statul Carolina de Sud a sprijinit uzina oferind traininguri pentru angajati in cadrul colegiilor tehnice locale si acordand de scutiri de taxe pentru noii angajati. In plus, statul taxeaza BMW cu doar 1 USD pe an chiria terenului pe care este situata uzina, teren detinut de autoritatea portuara a statului Carolina de Sud.

Noul X3 va fi pus in vanzare in SUA in ianuarie 2011, va fi mai mare ca dimensiuni si va fi vandut la un pret mai mic, pentru a concura cu Audi Q5. BMW va incepe sa vanda din 2011 in SUA si modelul crossover X1, potrivit declaratiilor Directorului BMW SUA, Jim O’Donnell.

In prezent la uzina de la Spartanburg sunt produse trei modele BMW: BMW X5, BMW X6 si cea de-a doua generatie a lui BMW X3.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account