Costi Stratnic câștigă grupa 2WD la Câmpulung Muscel

Costi Stratnic

În weekend-ul trecut s-a desfășurat penultima etapă din sezonul 2015 al Campionatului Național de Viteză în Coastă, iar Costi Stratnic și al său BMW Seria 1 Coupe au reușit câteva rezultate impresionante. Cel mai notabil este obținerea unui loc 4 în clasa Open, dar și câștigarea grupei 2WD. Pe lângă aceste două clasări pe podium, Costi Stratnic a mai obținut un loc 3 în grupa H și în clasa H4.

Considerată „cursă de casă” pentru Costi Stratnic, Trofeul Câmpulung Muscel s-a dovedit o etapă extrem de palpitantă, cu foarte mulți spectatori și la finele căreia piloții echipei Yacco au obținut rezultate foarte bune. Prima manșă de antrenament în găsește pe Costi Stratic pe locul 7 în clasementul general, la o diferență de aproape 6 secunde jumătate față de lider. Tot în prima manșă de antrenament observăm că primii trei piloți se află într-o secundă, lider fiind Andrei Dumitrescu ce stabilea un timp etalon de 1:31.572. Cea de-a doua manșă a antrenamentelor cronometrate îl poziționează pe Paul Andronic pe prima poziție, acesta obținând un timp de 1:31.614, urmat fiind de Lucian Răduț, câștigător la Teliu, și de Ovidiu Zaberca. Acestă manșă îl găsește pe Costi Stratnic tot pe locul 7, cu timpul de 1:39.188. În ultima manșă a antrenamentelor cronometrate, timpul lui Costi Stratnic mai scade puțin, acesta oprind cronometrul la 1:38.969.

Costi Stratnic

Dumincă, după prima manșă de concurs, Costi Stratnic reușește să-și îmbunătățească timpul din antrenamente și se clasează pe locul cinci la general, cu un timp de 1:37.076. Lider după prima manșă de concurs este Lucian Răduț (1:29.374), urmat de  Paul Andronic la 1,2 secunde și de Andrei Dumitrescu la 3,2 secunde. Ecratul dintre Costi Stratnic și Lucian Răduț este, după prima manșă de concurs, de 7,7 secunde. În cea de-a doua manșă de concurs, Costi Stratnic reușește un excelent timp de 1:35.699, clasându-se pe locul 4 la general. Ordinea primilor trei rămâne neschimbată și după cea de-a doua manșă de concurs, astfel că lider este Lucian Răduț cu un timp de 1:28.315.

Costi Stratnic

La finalul celor două manșe, timpii cumulați îl plasează pe Costi Stratnic pe un excelent loc 4 în clasamentul general, pe locul 1 în clasa mașinilor cu două roți motrice, pe locul 1 în clasa mașinilor diesel și pe locul 3 în grupa H4. Așadar, Trofeul Câmpulung Muscel a fost de foarte bun augur pentru Costi Stratnic și pentru al său BMW Seria 1 Coupe. De menționat este faptul că mașina pe care concurează Costi Stratnic este un BMW Seria 1 Coupe, echipat cu propulsorul diesel 3,0 litri. Din nou, rezultatul obținut este cu atât mai bun cu cât vorbim despre un diesel. La finalul curesi, Costi Stratnic a declarat pentru AutoRally: „A fost o cursa extraordinara pentru mine, avand in vedere ca sunt nascut in Campulung Muscel dar si pentru ca aici am debutat in cursele cu motor. Asa cum am promis la inceputul anului, perioada de acomodare cu BMW-ul incepe sa isi arate rezultatele iar aceasta a doua clasare pe locul 4 in clasamentul general ne da sperante pentru viitor. A fost frumos sa vedem atat de multi spectatori pe margine iar pentru mine a fost si mai placut sa vad cat de mult este apreciat pilotajul unei masini cu propulsie intr-un campionat dominat de masini integrale si tractiune fata. Le multumesc sponsorilor fara de care nu am putea avea astfel de rezultate si ii multumesc lui Aurelian Andronache pentru modul in care imi pregateste masina pentru start la fiecare etapa.”

Costi Stratnic

Vă așteptăm cu drag la ultima etapă din sezon ce se va desfășura la Brașov, în weekendul 3-4 octombrie. În continuare puteți urmări un scurt clip video cu evoluția lui Costi Stratnic în cadrul Trofeului Câmpulung Muscel.

Costi Stratnic este sprijinit în Campionatul Național de Viteză în Coastă de Omniasig, Automobile Bavaria, Yacco, Unicredit Leasing, Autonet, Kufatec, Azero și TCM Turbo.

Galeria foto completă este disponibilă mai jos.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account