Zvonuri: MINI va construi un rival pentru Smart Fortwo

Mini-Spriritual

Se pare ca nu doar BMW planuieste o masina de oras, ci si cealalta marca a grupului BMW se gandeste la ceva similar. MINI intentioneaza sa adauge un nou model situat la baza gamei sale.

Conform revistei britanice Autocar, noul model este descris ca fiind un rival pentru Smart Fortwo, si este vazut ca un produs complementar al proiectului BMW Megacity.

Masina de oras MINI nu are inca un nume, va utiliza tehnologie conventionala si componente mecanice modulare ce sunt utilizate in intreaga gama a constructorului german, pentru a pastra costurile de dezvoltare reduse si pentru a-si atinge marjele de profit propuse.

Potrivit unor surse apropiate marcii, MINI nu a agreat ideea de a produce o masina mai mica decat modelul sau binecunoscut cu trei usi datorita ingrijorarilor legate de profitabilitatea pe termen lung: „Intrebarea pe care ne-am pus-o tot timpul a fost: cum putem produce bani la nivelul acesta?”

Viitorul propulsor BMW in trei cilindri este o alegere perfecta pentru masina de oras MINI, in timp ce performantele pot ramane la nivelele dorite.

“Nimic nu este inca decis,” a declarat sursa celor de la Autocar. “Totul se afla intr-un stadiu de dezvoltare incipienta. Dar exista mult potential in spatele ideii. Am putea fi gata sa prezentam un concept in viitoarele 12 luni sau poate putin mai tarziu”.

Nu este clar inca daca masina de oras MINI va fi un vehicul cu doua sau patru locuri, sau despre amplasarea motorului – fata sau spate.

Cei de la Autocar au aflat ca oficialii MINI vor sa se asigure ca masina nu va depasi lungimea de 3050mm — lungimea modelului initial dezvoltat de Issigonis. Asta ar insemna cu 700 mm mai putin decat versiunea moderna dar cu cca 300 mm mai mult decat Smart-ul actual.

Propunerile de design pentru noul MINI sunt dezvoltate in principal in Munchen, desi compania DesignWorks din Los Angeles a celor de la BMW contribuie si ea cu idei la proiect, care potrivit unui oficial este supranumit ‘Minor’.

Aceasta nu este prima incercare a celor de la MINI de a construi o masina de oras. In 1997, MINI a prezentat conceptul Spiritual, cu versiuni in trei si cinci usi. Modelul Spiritual era echipat cu un motor in trei cilindri, cu capacitate de 800cc, amplasat posterior.

[Sursa: Autocar ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account