Premiul EuroCarBody 2015 revine caroseriei Carbon Core a noului BMW Seria 7

BMW Seria 7

Specialiştii în automobile din lumea întreagă au fost de acord: secţiunea Carbon Core pentru structura caroseriei noului BMW Seria 7 este, în prezent, reperul suprem. La cea de-a 17 ediţie a Global Car Body Benchmarking Conference, construcţia ce este creată prin utilizarea unui mix inovator de materiale – format din plastic ranforsat cu fibră de cabon (CFRP), aluminiu şi oţel – a primit Premiul EuroCarBody 2015. Caroseria noului sedan de lux BMW a obţinut un punctaj de 41,87 puncte dintr-un maxim posibil de 50 de puncte – cel mai bun calificativ obţinut vreodată în această competiţie. Premiul EuroCarBody a fost anunţat la conferinţa anuală a specialiştilor, care are loc cu începere din 2002. Distincţia este privită ca fiind cel mai important premiu din lume pentru inovaţiile în construcţia caroseriilor de automobile.

Carbon Core utilizată pentru structura caroseriei este elementul central al tehnologiei BMW EfficientLightweight, care a fost aplicată constant în dezvoltarea celei de-a şasea generaţii a BMW Seria 7. Pentru prima dată la un automobil de serie, un mix de materiale format din CFRP, aluminiu şi oţeluri de foarte înaltă rezistenţă a fost creat pentru a creşte rigiditatea celulei pasagerilor, dar în acelaşi timp pentru a reduce semnificativ masa automobilului. CFRP este utilizat aici într-o construcţie hibrid, cu oţeluri de foarte înaltă rezistenţă, pentru elemente structurale. Astfel a fost posibilă adaptarea panourilor de metal în zona montantului B, reducându-se masa.

BMW Seria 7

În conceperea caroseriei cu Carbon Core, experienţa a fost preluată din dezvoltarea automobilelor BMW i, ale căror celule ale pasagerilor sunt realizate integral din CFRP. BMW Group deţine un nivel unic în domeniul auto în ceea ce priveşte cunoştinţele şi experienţa în utilizarea la scară industrială a CFRP. Cu această construcţie compozită inovatoare, BMW a pus bazele utilizării CFRP în producţia de serie mare a automobilelor. În plus, capota compartimentului motor şi uşile noului BMW Seria 7 sunt realizate din aluminiu. Per total, acestea şi alte măsuri BMW EfficientLightweight au făcut modelele din noua gamă BMW Seria 7 să fie cu până la 130 de kilograme mai uşoare decât modelele generaţiei anterioare, în ciuda faptului că echiparea standard a fost semnificativ extinsă. Astfel, masa noului model se află la acelaşi nivel cu cea a celei de-a treia generaţii BMW Seria 7, lansată în 1994. Construcţia ultrauşoară permite o distribuţie aproape perfectă (50:50) a maselor pe cele două punţi şi o coborâre a centrului de greutate. Toate aceste beneficii au efect pozitiv asupra dinamicii şi confortului călătoriei, precum şi în ceea ce priveşte eficienţa noului BMW Seria 7.

BMW Seria 7

La conferinţa EuroCarBody 2015 de la Bad Nauheim, Hesse, au participat peste 550 de specialişti în construcţia caroseriilor din 24 de ţări, care au discutat despre inovaţii şi concepte de pionierat în dezvoltare şi producţie. Pe lângă discuţiile de specialitate, evenimentul s-a concentrat în principal pe selectarea celor mai importante noi tehnologii în construcţia caroseriilor. În disputa sa pentru Premiul EuroCarBody 2015, noul BMW Seria 7 a avut ca adversari alte opt inovaţii recente de pe pieţele auto internaţionale. În evaluarea comună a juriului şi a publicului, caroseria Carbon Core a impresionat în special în ceea ce priveşte conceptul materialelor, dezvoltarea, designul construcţiei şi beneficiile clientului.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account