Zvonuri: BMW Seria 1 sedan din 2016 va fi FWD si propulsat de motor cu 3 cilindri

Potrivit celui mai recent numar al publicatiei Auto Bild, viitoarea generatie BMW Seria 1 care urmeaza sa fie lansata in 2016 va utiliza arhitectura cu tractiune fata. Platforma FWD (UKL) a fost prefiguranta recent de modelul BMW Concept Active Tourer. Aceeasi platforma va fi utilizata si in cazul modelului MINI F56, si are posibilitatea de a suporta si un setup de tractiune integrala.

Pe langa faptul ca se aventureaza in lumea modelelor cu tractiune fata, BMW va lansa pe piata si o noua familie de motoare: agregate turbo cu trei cilindri, cu capacitate de 1.5 litri. Motorul turbo mic va propulsa unele din modelele Seria 1, in vreme ce agregatele mai puternice cu patru cilindri vor oferi mai multa putere modelelor varf de gama BMW Seria 1.

Bavarezii lucreaza din greu la construirea primului BMW Seria 1 sedan, care va concura direct cu modelele oferite de Mercedes-Benz si Audi. Audi A3 si Mercedes-Benz CLS-CLA sunt si ele oferite in varianta cu tractiune fata sau tractiune integrala.

Se zvoneste ca pretul viitorului BMW Seria 1 sedan ar fi cu circa 4.000 Euro mai mic decat al modelelor BMW Seria 3 sedan.

Dat fiind ca dimensiunile si proportiile cresc cu fiecare generatie de modele BMW, compania vede o oportunitate in a oferi un sedan mai mic, mai dinamic, care sa ofere spatiu suficient clientilor care vor un upgrade la modelul BMW Seria 1 hatchback.

[Sursa: TheophilusChin.com via Bimmertoday]

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account