[VIDEO] BMW Concept Touring Coupé: Un simbol atemporal al libertăţii pe patru roţi

BMW Concept Touring Coupé

BMW Group prezintă premiera mondială a BMW Concept Touring Coupé în deschiderea Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. Modelul cu două locuri, care a fost dezvoltat ca unicat, continuă tradiţia legendarului BMW clasic: un simbol atemporal al libertăţii pe patru roţi şi al bucuriei de a călători împreună.

BMW Design a reimaginat forma tradiţională a caroseriei unei maşini sport elegante, oferind automobilului un concept shooting brake. În interior, suprafeţele din piele lucrate cu precizie de la producătorul italian Poltrona Frau creează o ambianţă de lux. Compartimentul din spatele scaunelor oferă spaţiu amplu pentru depozitarea bagajelor pentru călătorii spontane; bagajul în sine a fost realizat tot ca o comandă exclusivă la atelierul de piele Schedoni din Modena.

Modelul unic aduce un omagiu fascinaţiei atemporale pentru automobil

Premiera mondială a BMW Concept Touring Coupé la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 plasează automobilul într-un context istoric. Înconjurat de modele clasice din istoria auto, care de decenii aduc bucurie deopotrivă proprietarilor şi privitorilor, această maşină unică va fi prezentată la Cernobbio (Italia) ca un tribut adus fascinaţiei atemporale pentru automobil. „BMW Concept Touring Coupé celebrează plăcerea de a conduce originală”, spune Domagoj Dukec, directorul BMW Design. „Un automobil extrem de emoţionant ca acesta arată că pasiunea pentru tot ceea ce este legat de plăcerea de a conduce a fost esenţială de-a lungul deceniilor şi va fi pentru viitor.”

BMW Concept Touring Coupé, o creaţie unică realizată manual, uneşte un concept de caroserie cu o tradiţie bogată cu tehnologia unei maşini sport moderne şi puriste. Proporţiile şi numele său amintesc de BMW 328 Touring Coupé care în 1940 a câştigat cursa de anduranţă Mille Miglia. Funcţionalitatea conceptului shooting-brake este o conexiune cu variantele de model BMW Seria 02 de la începutul anilor 1970, care prezentau „Touring” în numele lor pentru a le deosebi de sedan. Stilul semnelor din spate şi din interiorul acestui automobil unic a fost inspirat de inscripţia de model a acestui predecesor istoric. BMW Concept Touring Coupé este propulsat de motorul emblematic al mărcii, cel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu caracteristici de performanţă şi rafinament care confirmă statutul său de simbol al unei plăceri de a conduce pură şi nealterată.

Design exterior: proporţii atractive, detalii exclusive

Punctul de atracţie al designului BMW Concept Touring Coupé este partea spate sculptată. Creată din contururile fluide ale plafonului, care se îmbină perfect cu panourile laterale din spate, forma accentuează umerii atletici ai maşinii, în timp ce luneta plată şi suprafeţele clar definite ale caroseriei subliniază poziţia solidă a automobilului.

Privită din lateral, interpretarea tipică BMW a proporţiilor shooting-brake este clar recunoscută. Capota lungă, contururile eficiente ale plafonului şi secţiunea spate puternică formează un design distinctiv în două volume, în timp ce grafica alungită a geamurilor laterale cu curba Hofmeister şi pasajele evazate ale roţilor spate subliniază eleganţa sportivă.

Culoarea de exterior Sparkling Lario a fost creată special pentru BMW Concept Touring Coupé. Cu cristale încorporate de sticlă albastră, nuanţele sale gri-maro realizează o impresie unică de profunzime. Efectul este completat de accente bronz-argintii şi grila BMW special concepută cu bare longitudinale. Jantele exclusive din aliaj uşor, care măsoară 20 de inchi pe puntea faţă şi 21 de inchi pe puntea spate, oferă o continuare fireasca a acestor accente de culoare în designul radial cu 20 de spiţe. Implementarea complexă şi suprafeţele discrete de culoare aurie subliniază caracterul sportiv elegant al maşinii.

Design interior: măiestrie la cel mai înalt nivel

Ambianţa interioară a BMW Concept Touring Coupé este definită de cockpitul orientat conform tradiţiei către cel de la volan, cu atenţie maximă la alegerea materialelor, a schemei de culori şi a manoperei. Opţiunea bicoloră exclusivă de la atelierul italian de piele Poltrona Frau împarte interiorul pe orizontală în două segmente coloristice distincte: în secţiunea superioară, un ton de maro închis ajută la concentrare în timpul condusului; în partea inferioară, o suprafaţă maro deschis aduce confort şi căldură în interior.

Perforaţiile precise, precum şi curelele din piele împletită de pe scaune şi bara glisantă evidenţiază caracterul artizanal al interiorului, care îmbină măiestria tradiţională la cel mai înalt nivel cu principiile de design modern.

Manopera de înaltă calitate şi atenţia la detalii caracterizează, de asemenea, bagajele concepute exclusiv pentru BMW Concept Touring Coupé de către atelierul de piele Schedoni din Modena, unul cu o tradiţie îndelungată. Setul personalizat constă din două genţi mari şi una mică pentru weekend, plus o geantă pentru haine, toate fiind perfect armonizate cu automobilul.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account