Zvonuri: BMW si PSA vor construi impreuna o noua platforma modulara cu tractiune fata

In ultima vreme am auzit mai multe zvonuri despre o posibila colaborare intre BMW si grupul francez PSA. Daca pana acum zvonurile se refereau la viitoare propulsoare cu patru cilindri, de aceasta data revista britanica Autocar a mentionat o alianta in scopul proiectarii unei platforme noi pentru o masina mica, ce ar putea fi folosita pentru a crea o Seria 1 cu tractiune fata.

Inainte sa intram in detalii, am vrea sa mentionam ca posibilitatea folosirii tractiunii FWD pentru viitoare modele Seria 1 este foarte putin probabila si ca cel mai sigur aceasta platforma va fi utilizata in programul Project i.

Dar sa revenim la relatarea celor de la Autocar: articolul mentioneaza ca o platforma modulara cu tractiune fata va fi utilizata atat pe noua generatie MINI, cat si pe viitoarele modele Citroen si Peugeot.

“Nu e niciun secret ca am cautat sa extindem colaborarea noastra. Intr-un final am decis sa dezvoltam mai mult relatia noastra de succes cu Peugeot”, a declarat o sursa din BMW. Decizia va fi facuta publica oficial la inceputul anului urmator.

bmw-psa

Aceeasi sursa mentioneaza discutii in curs in jurul ideii potrivit careia BMW ar trebui sa rupa traditia crearii de masini cu tractiune spate. “Pentru multi din aceasta companie este un subiect tabu. Dar trebuie sa fim realisti fata de tintele propuse referitoare la emisiile poluante si la consumul de carburant, si acestea sunt clar in favoarea unei solutii ce presupune folosirea tractiunii fata pentru 2018”, a declarat sursa din BMW.

Viitoarea generatie Seria 1 este programata pentru lansare in 2012, dezvoltarea si designul fiind inca in lucru – aceasta pentru a clarifica faptul ca zvonurile se refera la o Seria 1 generatia 2018-2019.

[Sursa: Autocar]
BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account