Zvonuri: BMW Vision Concept va fi denumit BMW i8

Subiectul zilei in lumea forumurilor BMW este legat astazi de zvonul lansat de suspectul de serviciu cu numele Scott27, una din cele mai longevive surse din cadrul BMW pe care le-am intalnit pe internet.

Zvonul se refera la faptul ca BMW va lansa modelul Vision Concept sub numele de BMW i8.

In acest timp, BMW va duce mai departe filosofia sa prin intermediul conceptelor inovatoare precum BMW MegaCity Vehicle si BMW i8. Care este numele versiunii de productie a conceptului Vision Efficient Dynamics.

Am putea spune ca e o presupunere corecta, nu-i asa? Mai ales ca BMW a inaintat recent cereri de inregistrare de logo-uri si marci, un nou sub-brand care va grupa vehiculele realizate in cadrul programului Project i.

Dar de ce i8 si nu i1 sau alta denumire care incepe cu „i”? Ei bine, cunoscatorii din lumea BMW ar putea spune ca BMW incearca cumva sa reinvie amintirea supercarului M8 care nu a fost lansat niciodata, mai ales ca BMW vede modelul Vision Concept ca fiind viitoarea masina deschizatoare de drumuri in segmentul supercar-urilor.

In contextul acesta i8 ar avea sens…

Dar haideti sa expunem si gandirea noastra obiectiva. Mai intai, BMW vede modelul VED ca pe un supercar eficient, o noua tehnologie care sparge tiparul masinii sport de top – motoare mari, turatii mari si multi CP iesind de sub capota. Asa ca de ce ar compara i8 cu conceptul M8? Sau chiar cu Seria 8 de top? Noi nu credem asta – e vorba de doua masini diferite, pentru doua perioade de timp diferite.

In al doilea rand, intr-o conversatie recenta cu inginerii BMW responsabili de dezvoltarea vehiculului VED, am aflat ca pana in 2014 nu va aparea versiunea de serie, ceea ce indica faptul ca debutul mondial va avea loc la sfarsitul lui 2013. Asta inseamna exact trei ani de acum, si suntem de parere ca BMW nu a decis inca denumirea exacta a masinii. Din experienta noastra si pe baza informatiilor primite de la surse din interior, stim ca BMW trece de obicei printr-un proces in care utilizeaza focus group-uri, care influenteaza destul de serios denumirile unora din modelele lor. Asadar, dupa parerea noastra, nu credem ca s-a decis inca numele pentru versiunea de serie VED.

Desigur ca i8 sau i100 sau alte nume pe care le-am mai auzit sunt inca pe lista, si da, probabil ca va fi inclusa in denumire si particula „i”, dar deocamdata, BMW i8 ramane un simplu zvon pe care niciuna din sursele noastre nu l-a confirmat.

Ca intotdeauna, va vom tine la curent pe masura ce aflam mai multe detalii

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account