Zvonuri: BMW Z2 Coupe, Z2 Roadster, si viitorul BMW Seria 1

Scott26, sursa din interiorul BMW binecunoscuta in mediile online, ne ofera un nou set de informatii despre modelele BMW Z2 Roadster si Coupe. Anul trecut am anuntat faptul ca BMW a dat unda verde noului BMW Z2 Roadster, care se va lansa in a doua jumatate a lui 2012. Va urma deasemenea si o versiune coupe.

Noul BMW Z2 este construit pe platforma viitoarei Seria 1 si va fi incadrat in programul Project i si BMW EfficientDynamics. Modelul Z2 va avea tractiune spate si mai multe versiuni de propulsie. Optiunile luate in considerare sunt un motor in intregime electric, un hibrid cu autonomie mai mare si motor pe benzina si un motor nou de 1.6 turbo care va dezvolta aproape 200 CP.

Ultimele zvonuri care circula in jurul acestor modele se refera la faptul ca masinile sunt proiectate de BMW Designworks.

Trecand la noul BMW Seria 1, aceeasi sursa mentioneaza ca masinile vor continua sa „joace” in liga premium compacta la categoria masini mici, care a cunoscut in ultimii ani o crestere semnificativa. Noul Seria 1 va aduce pe piata cele mai multe inovatii pentru o masina BMW noua, inclusiv tehnologie intalnita pe modelele mult mai scumpe Seria 5 si Seria 7.

Salonul Auto de la Frankfurt 2011 va fi locul ales pentru lansarea versiunii BMW Seria 1 hatchback, iar punerea in vanzre a acestuia va avea loc in perioada imediat urmatoare.

Versiunea hatchback va fi disponibila in variante cu 3 si 5 usi. Viitoarea generatie Seria 1 Coupe (F22) se va lansa spre sfarsitul anului 2012, inainte de BMW Megacity Vehicle.

In scopuri de evaluare, BMW va construi si un Seria 1 Coupe (eDrive) cu propulsie electrica.

Versiunea Seria 1 cabrio (F23) va fi lansata spre mijlocul anului 2013.

Dar zvonurile nu se opresc aici. La un an de la lansarea pe piata europeana, BMW intentioneaza sa lanseze si o versiune hatchback sportiva, sub emblema Tii. Puterea livrata va fi de 140 CP si masina va fi diferita de pachetul aerodinamic initial M-Sport, avand pachete aerodinamice de sine statatoare. Masinile vor fi oferite intr-o gama limitata de nuante.

Pentru a marca importanta segmentului premium mic compact, conducerea BMW a aprobat si extinderea gamei vehiculelor bazate pe Seria 1. Structura modulara principala de pe Seria 1 va fi impartita si de noua Seria 1, si va permite BMW sa construiasca modele suplimentare pe aceeasi platforma. Punctele de sustinere pot fi amplasate diferit in functie de model, existand astfel capacitatea de a utiliza tractiune fata, spate sau integrala, datorita faptului ca motorul va fi mai usor de amplasat. Si vehiculele MINI vor beneficia de aceasta platforma.

Aceasta strategie va permite BMW sa creasca marjele de profit atat pentru modelele Seria 1 cat si pentru Seria 3.

Se pare ca si modelele mult discutate BMW Seria 1 Gran Turismo si Compactive Sport Tourer fac inca parte din aceste planuri.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account