ZVON: Viitorul BMW M2 Coupe nu va avea și versiune cu tracțiune integrală

Site-ul BMWBlog.com preconizează că următoarea generație BMW M2 Coupe, care va debuta în 2022, va fi oferit doar cu clasica tracțiune pe puntea spate. Informația a fost aflată de BMWBlog.com din surse pe care le menține confidențiale, însă, într-adevăr, este plauzibilă această decizie.

Există numeroase argumente pentru a se oferi și viitorul M2 exclusiv cu tracțiune spate. În primul rând aceasta a fost tradiția încă de la modelul 2002 turbo din anii ’70. Legendarul 2002 turbo a definit rețeta coupe-ului compact cu 2 uși, pe care BMW a dezvoltat-o cu succes prin intermediul generațiilor M3, iar mai apoi cu 1M Coupe, care a fost urmat de mult apreciatul M2.
Și, chiar dacă noul BMW Seria 2 Coupe este oferit și cu tracțiune integrală în cazul modelului de performanță M240i xDrive, asta nu înseamnă că și noul M2 Coupe trebuie să transmită puterea la toate cele 4 roți.
Fosta generație BMW Seria 2 Coupe (F22) a avut și ea o variantă M240i xDrive, dar primul M2 (F87) a păstrat tracțiunea spate, deși avea considerabil mai multă putere. Deci ar fi o continuare a tradiției dacă și noul M2 este oferit doar cu tracțiune spate.

Apoi, BMW M2 Coupe are un rol special. Adică trebuie să fie cea mai pură și necomplicată expresie a valorilor care definesc divizia BMW M GmbH. Iar dacă va rămâne la tracțiunea spate, acest lucru îl va deosebi de restul modelelor din gama BMW M. Majoritatea modelelor M au exclusiv tracțiune integrală M xDrive. Și nu ne referim la SUV-urile X5, X6, X3 și X4. Ci și la modelele M5 și M8 (Coupe, Cabriolet și Gran Coupe). Iar tracțiunea M xDrive a devenit pentru prima oară disponibilă și în cazul lui M3 Sedan și M4 Coupe. În timp ce M4 Cabriolet este propus doar cu M xDrive, ceea ce probabil va fi și cazul primului M3 Touring, care va debuta în 2022.
Desigur, sistemul M xDrive are calitatea de a permite șoferului să selecteze și un mod de rulare doar cu tracțiune spate. Însă acest sistem ar adăuga foarte multe kilograme în plus, care ar fi cu atât mai mult evidente în cazul unui model compact cum este M2.
În cazul noului BMW M240i sistemul xDrive este mai simplu, neavând și mod de rulare cu tracțiune spate. Dar oricum noua generație BMW Seria 2 Coupe (G42) a crescut sensibil în dimensiuni și greutate, fiind construită pe aceeași platformă tehnică utilizată pentru BMW Seria 4 Coupe. Mai exact, noul BMW M240i xDrive cântărește 1690/1765 kg (DIN/EU), având motor cu 6 cilindri în linie, așa cum va avea și M2. Deci, lui M2 i-ar prinde bine să scape de kilogramele în plus.
Este adevărat că tracțiune integrală xDrive face minuni, utilizând eficient cei 374 CP ai lui BMW M240i pentru a-l face mai rapid decât varianta de debut a lui BMW M2. Însă, până la urmă, cei care cumpără un M2 vor ca mașina să fie nărăvașă, să danseze cu puntea spate pe viraje. Cine vrea o variantă performantă, dar mai ascultătoare și mai versatilă în condiții meteo diverse, atunci poate alege cu sufletul împăcat un M240i xDrive.
Nu în ultimul rând, în 2022 se aniversează 50 de ani de la înființarea diviziei BMW M. Deci ar fi și o dovadă de păstrarea a tradiției, dacă viitorul M2 va fi propus măcar opțional și cu tracțiune pe puntea spate.
Desigur, informația publicată de BMWBlog.com rămâne să fie confirmată oficial. Dar este clar că BMW încearcă să ofere Seria 2 Coupe în variante care să răspundă cât mai multor preferințe. De altfel, BMW a anunțat că și M240i va fi oferit în versiune cu tracțiune spate.

CLICK AICI pentru a vedea detaliile și prețurile din România pentru noul BMW Seria 2 Coupe.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account