Zvonuri: MINI Canyon – concurent pentru Range Rover Evoque

Un raport publicat de revista Auto Express readuce in prim plan zvonurile care initial au aparut pe BMWBlog.com si Germancarforum: MINI are in plan lansarea unui nou model denumit Canyon. Nu stim inca daca aceasta informatie e doar o reluare a raportului initial sau e o confirmare din alte surse, dar intre timp, AutoExpress spune ca MINI pregateste un model cu trei usi, bazat pe Countryman, care va concura cu Range Rover Evoque.

Ideea initiala a unui model “Canyon” a aparut in 2005 cand BMW voia sa extinda familia de modele MINI. Primul model aparut in urma acestor planuri a fost conceptul Beachcomber, prezentat anul acesta la Salonul auto de la Detroit.

La scurt timp dupa, MINI a prezentat Countryman ALL4, un vehicul bazat pe conceptul Beachcomber, programat pentru lansare in toamna acestui an.

Modelul Canyon urmareste trasaturile lui Countryman, si utilizeaza aceeasi platforma, dar cu o linie inclinata a plafonului. In vreme ce raportul initial vorbea de o configuratie in patru locuri, Auto Express mentioneaza doar una cu doua locuri.

MINI Canyon este o idee care preia formula folosita la MINI Coupe, dar transpusa intr-un MINI small activity, cu 3 usi.

Publicatia relateaza ca modelul Canyon ar putea fi propulsat de motorul turbo de 1.6 litri si 208 CP de pe JCW si ca e posibil sa fie oferita si o varianta cu motorul 2.0 diesel de 201 CP de pe BMW X1.

Deoarece uzina MINI din Oxford va rula la capacitate maxima odata cu inceperea productiei modelelor Coupe si Roadster, modelul Canyon ar putea fi construit la uzina Magna Steyr din Graz, Austria.

Referitor la data lansarii, se fac speculatii legate de anul 2012.

[Sursa: Auto Express ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account