VIDEO: BMW 760Li din 2002 și BMW iX se contrazic despre „Marketing bullshit” și iDrive

BMW prezintă noua evoluție a sistemului iDrive la CES 2021, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiilor digitale. SUV-ul electric BMW iX va introduce acest nou sistem infotainment în 2021, oferind o interacțiune evoluată între om și automobil.

Totodată, se împlinesc 20 de ani de când generația din 2001 a modelului BMW Seria 7 a inaugurat prima versiune a sistemului infotainment iDrive. Iar pentru a puncta această evoluție de 2 decenii, BMW a publicat un clip video comic, în care un BMW 760Li din 2002 face mișto de SUV-ul electric BMW iX și noile sale tehnologii digitale.

La momentul când generația E65 a Seriei 7 a fost lansată în 2001, acest model a stârnit controverse fiindcă aducea o evoluție radicală atât la nivel estetic, cât în ceea ce privește tehnologia digitală de la bord. Design-ul creat sub coordonarea lui Chris Bangle avea să stârnească multe polemici la acea vreme. Iar noul sistem infotainment denumit iDrive părea atunci prea complex și prea complicat de folosit. iDrive a introdus conceptul butonului rotativ de la care se acționau o sumedenie de funcții selectabile din meniul afișat în ecranul central. Era o configurație inovatoare, nelipsită de vicii. Dar sistemul a fost continuu perfecționat, iar conceptul butonului rotativ inaugurat de iDrive a fost apoi copiat de restul industriei auto, devenind o prezență comună în mașinile moderne.

La fel, SUV-ul electric BMW iX debutează fiind întâmpinat de scepticism. La fel ca și Seria 7 E65 are un design care a stârnit controverse, iar sistemul infotainment aduce schimbări de proporții. Mai ales dacă luăm în calcul proporțiile panoului digital din planșa de bord. Acesta include două ecrane cu diagonală mare, de 31,24, respectiv 37,87 cm. Ecranul central este tactil. Iar acum butonul rotativ este din sticlă și are suprafață tactilă, care recunoaște scrisul. Totodată, șoferul și pasagerii interacționează cu BMW iX și prin comenzi verbale.

În clipul prezentat de BMW pe canalul său de You Tube regăsim exprimate cu umor părerile sceptice adresate în social media despre BMW iX și schimbările cu care se laudă acesta.

Critica este exprimată prin replicile BMW 760Li, care joacă rolul unui bătrân morocănos și demagog. E ca o dispută între generații. 760Li spune că nu e loc pentru mașini de jucărie, ci doar pentru mașini adevărate. Și îi amintește tânărului rebel BMW iX că el a inventat butonul rotativ cu 20 de ani înainte.

„Hei bunicule, ai mirosit prea mult benzina de la pompă? Cu generația ta e greu de vorbit! Dar cu mine oricine poate vorbi! Eu sunt o fuziune inteligentă a simțurilor, o conexine emoțională cu oamenii. Sunt asistentul personal inteligent”, îi răspunde BMW iX. Dar morocănosul BMW 760Li îi spune verde în față: “Marketing bullshit!” Adică la fel cum critică mulți sceptici descrierile pompoase ale noilor tehnologii digitale.

Însă, în final, BMW iX și BMW 760Li se împacă. Iar SUV-ul electric îi spune sedanului veteran: “Ești un adevărat clasic. Fără iDrive-ul de la tine eu nu aș exista. Și trebuie să-mi spui neapărat ce gust are benzina! Cred că pot învăța multe de la tine.” Bătrânul 7 cu motor V12 recunoște că pe vremea lui obișnuia să guste din când în când câțiva litri în plus.

Dar acestea sunt doar câteva dintre replicile savuroase schimbate de cele două modele BMW personificate. Vedeți în clipul de mai jos întregul dialog.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account