Zvonuri: Va fi lansat un model BMW Z3?

Potrivit sursei din interiorul BMW Scott27, constructorul bavarez intentioneaza sa reinvie modelul BMW Z3, roadsterul care s-a bucurat de un mare succes in randul fanilor BMW.

Se pare ca strategia BMW are in vedere realizarea unui Z2, dar in vreme ce Z2 facea parte initial din gama de masini cu platforma modulara F20, acum BMW se gandeste la o masina mai mica, construita pe platforma matrice UKL, structura modulara pe care se vor construi viitoarele modele MINI si familia de modele BMW cu tractiune fata. BMW a luat decizia pentru a avea in gama un roadster entry-level in cadrul familiei de modele care va purta denumirea de BMW Seria 1. BMW Seria 1 Sporthatch pe care il vom vedea saptamana aceasta va fi oferit in varianta sDrive pentru a distinge modelele RWD de cele seria 1 FWD.


Propunerea de acum este un BMW Z1, ceea ce va permite BMW sa utilizeze aceeasi platforma si la Z1 Roadster si la viitoarea generatie MINI Coupe/Roadster/Spyder. Noile MINI Coupe si Roadster sunt masini cu un ciclu de viata foarte redus. Ideea unui Z1 Roadster este sa sustina segmentul de roadstere mici, pana cand modelele noi MINI Coupe si Roadster vor fi lansate, in a doua jumatate a acestui deceniu. Directia in care vor evolua MINI Coupe si Roadster va depinde de reactia consumatorilor la noua masina, ale caror imagini vor aparea in cateva saptamani.

Z1 va permite familiei de modele BMW Seria 1 FWD sa ofere o varietate mai mare de masini clientilor care ar migra de la alte marci spre BMW. Compania a organizat recent cateva sondaje de opinie in cateva orase din Germania, despre modelele cu tractiune fata City Compact si GT. Respondentii au fost alesi nu din randul clientilor BMW, ci ai altor marci, si acestora masinile prezentate li s-au parut diferite si foarte atractive. Modelul Compact a fost foarte bine primit, la fel ca si cel GT – care a fost testat in randul detinatorilor actuali de modele MPV.

Prin mutarea lui Z2 in cadrul matricei UKL, dar sub un nou design, propunerea originala Z2 se va muta cu un nivel mai sus pentru a inlocui Z4 ca roadster premium entry-level, si care va fi propus sub numele de BMW Z3, pentru a reinvia amintirea primului roadster BMW modern, produs intre anii 1995-2002. Dat fiind ca segmentul creste, Z3 permite modelului Z4 sa se pozitioneze mai sus pe piata si sa dea nastere unui Z5 cu aceeasi infatisare, dar cu plafon hard-top pliant.

Mai mult, sursa BMW mentioneaza ca noul Z3 ar putea fi produs la uzina de la Spartanburg.

Asadar, iata mai multe zvonuri, pe langa cele deja existente despre posibilul model BMW Z2.

Ca de obicei, va sfatuim sa tratati aceste zvonuri cu circumspectie, pana vom avea confirmari si din partea altor surse.

[Sursa: GCF ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account