Zvonuri: Viitorul BMW M5 2012 va fi disponibil doar cu transmisie automata?

Un articol recent publicat de MotorTrend face valuri in comunitatile BMW. Potrivit publicatiei, viitoarea generatie BMW M5 ar putea fi prima masina M disponibila doar cu transmisie automata.

In anul 2010, pozele spion cu interiorul masinii infatisau prototipurile cu transmisie automata, care ar fi o varianta imbunatatita a noii transmisii ZF cu opt rapoarte, intalnita pe celelalte modele BMW. Transmisia este cuplata la motorul V8 de 4.4 litri twin-turbo, similar celui ce echipeaza X5M si X6M.

Cele doua modele X M sunt disponibile doar cu transmisie automata, si potrivit celor de la Motor Trend, decizia a fost luata datorita faptului ca transmisia M cu dublu ambreiaj (DCT) nu ar putea face fata cuplului suplimentar al motorului modificat. Se zvoneste ca motorul ar produce in jur de 550 CP si cuplu maxim de 718 Nm.

„BMW M a descoperit ca transmisia ar trebui echipata cu elemente de actionare mai mari, care ar incetini timpul de traspuns al transmisiei. Singura modalitate de a functiona ar fi refacand transmisia M DCT. Asa ca Divizia M a ales sa foloseasca doar transmisia cu opt rapoarte manumata”, spun cei de la MotorTrend in articolul lor.

O sursa apropiata BMW ne-a declarat ca zvonurile legate de un M5 echipat doar cu transmisie automata sunt nefondate, si ca raportul contine doar speculatii.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account