Racing League Romania BMW GT Challenge: Apărarea titlului începe cu victorie în runda inaugurală pentru Walk Racing

Imola a fost gazda unei bătălii intense, în care trei echipaje au vizat victoria. În final, s-au impus campionii en-titre Victor Taraş şi Mihai Şuţeanu (Walk Racing), graţie unei strategii ce le-a permis să devanseze echipajul Textar eSports, format din Sebastian Apostol şi Dragoş Simion.

Noul format de calificări a determinat cele 38 de perechi înscrise în această primă etapă să-şi etaleze ritmul încă din timpul săptămânii anterioare cursei, iar Sebastian Apostol şi Dragoş Simion au reuşit amândoi să semneze medii de sub 1:41 pe turul de circuit de la Imola. Aceasta le-a conferit primul pole position din sezonul al doilea la bordul modelului BMW M6 GT3. Alături de aceştia, în prima linie, se afla echipajul Walk Racing, în timp ce Aqirys Racing (Victor Nicolae/Alex Cascatău) şi Motul eSports (Andrei Bechir/Cristian Berindea) se lansau din linia a doua.

Dacă Apostol a reuşit să blocheze interiorul imediat după start şi să rămână la conducere, Cascatău a fost devansat la prima trecere prin Tamburello de către Bechir. Imediat după aceea, a avut surpriza de a nu vedea nici un adversar în oglinzile retrovizoare, deoarece plutonul fusese întârziat de un efect domino produs de contactul dintre cei ce se lansaseră din linia a treia – Lucas Motadel (JHS Racing) şi Sergiu Nicolae (Willi Motorsport).

Astfel, după câteva secunde, mai mulţi piloţi cu pretenţii la Top 10 au spus adio şanselor de a puncta, de această situaţie profitând experimentaţii Mihai Rusu (Bucharest Gaming Week) şi Radu Dumitrescu (Smart Driving) pentru a recupera poziţii importante. De altfel, Rusu a fost primul care şi-a securizat poziţia în cursă: primii patru s-au desprins în avanposturi, în timp ce, din spate, unica ameninţare a fost Bogdan Moldovan (Storm Racing), însă acesta a provocat două contacte şi a primit 20 de secunde de penalizare.

În frunte, Apostol a părut confortabil până când a intervenit traficul care adesea schimbă destinele curselor de anduranţă. Un contact cu un pilot întârziat în virajul Piratella a provocat daune BMW-ului M6 GT3 şi l-a readus pe Şuţeanu foarte aproape. Apoi, de lupta celor doi a profitat Bechir, care a topit deficitul de circa trei secunde înainte de opririle obligatorii la boxe pentru schimbul de piloţi. Cele mai intense tururi s-au consumat la jumătatea întrecerii, când primii trei au rulat în aceeaşi secundă.

Walk Racing a mutat prima, reuşind un undercut eficient în raport cu Textar eSports. Însă Victor Taraş a ieşit pe anvelope reci în trafic şi nu a putut răspunde în primele tururi la ceea ce reuşea Bechir pe finalul secvenţei sale, ceea ce a făcut ca Motul eSports să poată urca două poziţii în momentul trecerii pe la standuri. Cristian Berindea începea misiunea de apărare în faţa lui Taraş, dar nu avea aceleaşi argumente precum Apostol ceva mai devreme pe liniile drepte. Defensiva acestuia a dat roade timp de două tururi, până la a treia trecere a lui Berindea prin Tamburello, când a scăpat maşina de sub control.

Taraş a moştenit prima poziţie şi n-a mai avut emoţii până la final, de vreme ce Simion nu a avut resurse să forţeze din pricina unui calcul la limită al combustibilului adăugat la standuri. Berindea a pierdut apoi şi locul al treilea din pricina unei penalizări pentru depăşirea repetată a limitelor pistei, ceea ce l-a făcut pe Victor Nicolae să urce pe podium şi să declare: „Mi-au lipsit mult cursele din RLR în aceste ultime luni, mă bucur că am revenit cu un asemenea spectacol”. Cuvintele sale au fost oglindite şi de alţi protagonişti, care au etalat un nivel ridicat de profesionalism. Imediat după încheierea cursei, unii deja au început antrenamentele pentru runda ce va avea loc pe Hungaroring.

Revelaţia acestei etape a fost echipajul Bonk Racing, format din Mihai Belaşcu şi Andrei Miclea. Aruncaţi pe ultima poziţie în urma carambolului de la start, aceştia au recuperat cu răbdare şi au progresat mai bine de 30 de poziţii pentru a încheia pe locul al şaselea. Mai mult, prin acest rezultat au semnat victoria în clasamentul debutanţilor. În rândul licenţiaţilor, Alex Cascatău s-a impus, iar echipajul Textar eSports a obţinut maximum de puncte în ierarhia BMW Trophy.

BMW Virtual vs Reality Tour ajunge în România

BMW se alătură misiunii de popularizare a sim racing printr-o caravană europeană ce oferă ocazia participanţilor din nouă state europene să aibă contact cu întrecerile virtuale. Conceptul a demarat în Austria, iar România este pe lista destinaţiilor unde se organizează preselecţii pentru semifinalele şi finalele BMW SIM Racing din 23 şi 24 octombrie. De-a lungul a trei zile, caravana BMW va poposi la Bucureşti (10-12 septembrie), unde oricine se poate înscrie pentru experienţa virtuală.

Pe 11 septembrie, la ora 17.00, acesta va fi şi prilejul festivităţii de premiere pentru primul sezon al RLR BMW GT Challenge (ianuarie-mai 2021). Aşadar, în calitate de ghizi pentru cei ce fac primii paşi în sim racing vor fi chiar protagoniştii din Racing League Romania, iar cei mai rapizi doi sim raceri pe simulatoarele BMW vor primi biletele pentru faza următoare a întrecerii de la Salzburg. Detalii şi înscriere: https://www.bmw.ro/ro/topics/evenimente/sim-racing-2021.html

Despre BMW M6 GT3

Al treilea model BMW omologat FIA GT3 (după Alpina M6 şi Z4) şi al doilea construit de uzină a debutat pe circuite în 2016 şi este folosit în continuare în cele mai importante serii de profil: GT World Challenge, DTM, NLS, Intercontinental GT Challenge, IMSA Weathertech Sportscar Championship. M6 GT3 are în palmares victorii de prestigiu la Spa-Francorchamps 24h (cu ROWE Racing în 2016 şi cu Walkenhorst Motorsport în 2018), Nürburgring Nordschleife 24h (ROWE Racing, 2020) şi Daytona 24h (Turner Motorsport, 2021).

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2021

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunităţii de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum şi alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania. 2021 a adus tranziţia către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfăşurându-se între lunile ianuarie şi mai, cu modelul BMW M4 GT4. Sezonul al doilea propune trecerea la categoria GT3.

Profilurile protagoniştilor din RLR, precum şi clasamentele actualizate şi toate informaţiile complementare despre competiţia virtuală sunt disponibile în secţiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Calendar

Campionatul are programate 9 etape la interval de două săptămâni, între 30 august şi 19 decembrie 2021. Circuitele vizitate sunt cele pe care se va concura în realitate în GT World Challenge Europe şi British GT. Primele opt etape vor avea durate alternative de o oră şi jumătate sau două ore, iar finala de pe circuitul italian de la Misano se va ţine pe parcursul a patru ore.

  1. Imola (2h) – 30 august
  2. Hungaroring (1,5h) – 13 septembrie
  3. Snetterton (2h) – 27 septembrie
  4. Oulton Park (1,5h) – 11 octombrie
  5. Donington Park (2h) – 25 octombrie
  6. Brands Hatch (1,5h) – 8 noiembrie
  7. Silverstone (2h) – 21 noiembrie
  8. Zolder (1,5h) – 5 decembrie
  9. Misano (4h) – 19 decembrie

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Logitech G, Smart Driving, Aqirys, Motul, Textar, MotorPark România, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, Newsweek, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, RallyMax, simrace.ro, DesignMe, The Car Guys.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Comunicat remis de agenţia West Competition Racing Promotion

Alexandru Şiclovan

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account