Zvonuri: Vom vedea oare un BMW Seria 1 M Coupe GTS/CSL in 2012?

Cel mai recent zvon din lumea BMW vine de la Jon Sibal si se refera la lansarea unui model BMW Seria 1 M Coupe GTS/CSL, undeva in 2012. O sursa apropiata lui Sibal mentioneaza ca se discuta in interiorul BMW despre un program Performance pentru 1M.

JS: De noul program Performance se va ocupa Divizia M, sau ar putea fi implicata o alta divizie, independenta?

Sursa BMW: La momentul conceperii masinii, am stat si am discutat ce s-ar putea face pentru a raspandi atractia pentru masina. Dr. Segler vine de la MINI asa ca ne-am gandit cum sa „MINI-zam” modelul 1 M in ce privesc posibilitatile existente pentru entuziasti. Ideile au mers mai departe, dar bugetul a facut imposibila realizarea acestor planuri la aceasta generatie. Dar ce avem acum va fi transmis viitoarei generatii pentru ca va exista mai mult timp si totodata mai multi bani pentru a pune asta in practica.

JS: Este posibila realizarea unei versiuni gen “CSL” pentru 1M Coupe E82 la sfarsitul ciclului sau de viata?

Sursa BMW: Orice este posibil, avem idei si dispunem de creativitate pentru a extinde conceptul. Pana la urma totul depinde de cum va fi primita masina. Modelul 1M este mai personal decat orice alta masina M. E mult mai aproape de client, pentru ca e dezvoltat exclusiv pentru clientul care doreste ceva pur. Asa cum este stabilita acum, productia lui E82 va rula pana in vara lui 2012. Productia lui 1M se va termina prin primavara. Productia modelului Cabrio va rula pana spre sfarsitul lui 2012. Neoficial avem un model Cabrio. Reactiile primite la modelul Coupe vor determina existenta modelului Cabrio, cat si a versiunii gen GTS/CSL.”

Ca de obicei, va sfatuim sa tratati aceste zvonuri cu scepticism. Suntem insa total de acord cu faptul ca succesul lui 1M va determina existenta viitoarelor versiuni ale modelului M entry-level.

Dupa cum poate va aduceti aminte, si modelul M3 CSL a fost produs in serie limitata, de mai putin de 1.400 unitati, in perioada iunie-decembrie 2003. Modelul M3 CSL E46 era oarecum unic, avea la baza M3 E46 si motorul de 333 CP. CSL vinde de la Coupe Sport Light, si dupa cum indica numele, era echipat cu multe componente usoare, din fibra de carbon: capota si panouri interioare mai usoare. Si scaunele erau mai usoare, iar clientii puteau sa renunte optional la radio si la sistemul de aer conditionat. M3 CSL a fost disponibil in doar doua nuante: Silver Gray si Sapphire Black.

Speram ca intr-adevar sa fie lansat pe piata un model 1M mai usor, fie construit pe baza caroseriei actuale, sau pe viitoarea caroserie Seria 1, ce va fi redesenata in 2012-2013. Intre timp asteptam cu nerabdare Salonul auto de la Detroit, unde va debuta BMW Seria 1 M Coupe 2012.

[Sursa: Jon Sibal ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account