BMW Z5 se pregătește pentru lansarea din 2018

BMW Z5

BMW Z5 a primit deja un nume de cod – G29 – și este destul de aproape de lansarea din 2018, mai ales dacă judecăm după ultimele poze spion.

BMW Z5 va fi rezultatul unei colaborări intense dintre BMW și Toyota care la livra în 2018 două modele noi, care vor readuce zâmbetul pe buzelele celor care caută în continuare plăcerea pură a condusului. În același timp cu BMW Z5, Toyota va reînvia legendarul nume Supra, după o pauză de 14 ani, iar cele două modele vor împărți o platformă comună.

Totuși, pentru a evita „canibalizarea” celor două, se pare că BMW Z5 va fi disponibil doar într-o variantă roadster, cu plafon textil, în timp ce Supra va veni doar sub forma unui coupe. Diferențe majore vor apărea și în cazul propulsoarelor, acolo unde se zvonește că Supra va avea și un sistem hibrid de propulsie, dar și în cazul transmisiilor. Bazate pe o structură din aluminiu, ambele modele vor avea console față și spate scurte pentru o sportivitate cât mai crescută, iar în interior va fi spațiu pentru doar două persoane, fără trucul 2+2 care oricum n-a funcționat niciodată.

BMW Z5
Viitorul BMW Z5 nu avea însă o viață ușoară, pentru că are rivali pe măsură. Atât Porsche 718 Boxter, cât și Mercedes-Benz SLC sunt modele puternice și promit multe. Partea bună este că BMW Z5 va beneficia de un plafon textil în locul celui metalic al actualului model, iar o mare parte din componentele șasiului vor fi preluate de actuala generație BMW Seria 3, în timp ce elementele suspensiei vor fi împrumutate de la modele M3/M4. Un alt lucru pe care trebuie să îl luăm în calcul este acela că platforma va fi concepută din start pentru a acomoda un sistem de propulsie hibrid, dar și tracțiune integrală. La capitolul motorizări, BMW Z5 va beneficia de tot ce are mai bun gama bavareză de oferit. De exemplu, noua motorizare de 2,0 litri supraalimentat care echipează noul BMW 530i și dezvoltă 252 CP va fi disponibilă, în timp ce versiunea de top va fi echipată cu motorizarea de 3,0 litri ce dezvoltă 340 CP și care va echipa modelul Z4 M40i. Cel mai probabil, viitorul Z5 va fi disponibil fie cu transmisii automate cu opt trepte, fie cu o cutie manuală cu șase trepte. Cele două modele, Z5 și Supra, vor fi fabricate în Austria la uzinele Magna Steyr și își vor face apariția cel mai probabil în 2018, mai ales că Z5 a fost surprins pe Nurburgring.

Descoperă colecția de accesorii BMW M și găsește-ți cadoul perfect:

colectia bmw m

Citește și testul nostru cu BMW Z4 pe Transbucegi:

rot_8936

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account