Noul sedan BMW ALPINA B3: Mai proaspăt, mai impunător, mai puternic

După prezentarea modelului B3 Touring în septembrie, ALPINA a dezvăluit publicului noul sedan B3. Bazat pe generația curentă G20 a BMW Seria 3 cu pachet optic M Sport, noul ALPINA B3 este decis să aducă un suflu proaspăt în gama tuner-ului cu sediul în orașul Buchloe, regiunea Ostallgau, Germania.

Noul BMW ALPINA B3 este dezvoltat pe platforma cu tracțiune integrală bazată pe sistemul xDrive. Modelul este motorizat de cea mai nouă generație a motorului S58 cu 6 cilindri în linie. Având o cilindree de 3.000 cmc, agregatul este capabil să dezvolte o putere maximă de 462 CP.

Cu ajutorul acestui pachet propulsor, noul ALPINA B3 este capabil să atingă o viteză maximă de 303 km/h, fără existența unei limitări electronice. Mai mult, sedan-ul sportiv accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde. Cu ajutorul funcției LAUNCH CONTROL, ALPINA B3 parcurge distanța de la 0 la 200 km/h într-un timp total de 13,4 secunde.

Cutia de viteze care transmite puterea de la unitatea cu 6 cilindri către cele patru roți este cea automată sport cu 8 rapoarte cod 8HP76, care a fost dezvoltată în cooperare cu specialistul german ZF. Mașina este echipată și cu sistemul de de schimbare a treptelor de viteză cu padele electronice pentru volan denumit ALPINA SWITCH-TRONIC, care asigură un schimb rapid și imprimă noului B3 un comportament dinamic extrem. Pentru a îmbunătăți performanța dinamică, aderența și nivelul de tracțiune, ALPINA a montat pe puntea spate a noului sedan B3 un diferențial cu frecare limitată acționat electric.

La exterior, noua generație a limuzinei ALPINA B3 poate fi comandată și în cele 2 nuanțe exclusiviste, tipice pentru preparatorul german: ALPINA Green metallic și ALPINA Blue metallic. Jantele din aliaj cu aspect forjat și design clasic ALPINA au un diametru de 20 de inci. Asemeni modelului standard Seria 3 în echipare Luxury Line, grila de radiator a noului ALPINA B3 este în întregime cromată pentru un efect vizual sclipitor.

Interiorul noului B3 sedan este un spectacol al rafinamentului și rigorii tipic germane. Volanul în 3 spițe cu logo-ul ALPINA plasat central este îmbrăcat în piele fină LAVALINA de culoare neagră, cu cusături contrastante în verde și albastru. De asemenea, tapițeria din piele LAVALINA de culoare alb ivoire finisează în întregime scaunele cu profil sport față și bancheta spate. Consola centrală și bordul prezintă decorațiuni metalice și ornamente din inserție de lemn cu pori deschiși.

Lângă schimbătorul de viteze electronic, se găsește și o mică plachetă metalică ce conține numărul de producție al exemplarului B3. Nu în ultimul rând, emblema ALPINA este prezentă la nivelul spătarelor scaunelor spate prin embosare, iar pragurile ușilor prezintă și ele inscripția ALPINA.

Tehnologia digitală de la bordul noului ALPINA B3 este bazată pe sistemul BMW iDrive OS 7.0 și cuprinde standard sistemul BMW Live Cockpit Professional. Acesta se distinge prin intermediul instrumentarului bord cu ceasuri digitale stilizat cu fond albastru ALPINA, ce are o dimensiune de 12,5 inci. Display-ul tactil al sistemului de infotainment este plasat central și se mândrește cu o diagonală de 10,5 inci.

Sistemul de faruri inteligente cu tehnologie Full LED Adaptive este disponibil standard, însă pentru o vizibilitate de top și o semnătură frontală remarcabilă, viitorii clienți ai noului ALPINA B3 își vor putea echipa bijuteria pe patru roți și cu sistemul de lumini BMW Laser.

Noul sedan BMW ALPINA B3 va putea fi comandat începând cu primul trimestru al anului 2020, urmând ca livrările efective către clienți să debuteze la jumătatea aceluiași an. ALPINA B3 va fi disponibil exclusiv în configurație cu tracțiune integrală, ca și modelul Touring. Din păcate, ALPINA nu are planuri de a oferi noile modele B3 pe piața din SUA. Așadar, clienții nord-americani vor trebui să se mulțumească cu viitoarea generație BMW M3 (G80).

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account