BMW Motorrad Days: Una dintre cele mai mari reuniuni moto monomarcă din lume

„Regina Vitezei” Valerie Thompson se întoarce la Garmisch, Mattie Griffin îl va înlocui pe Chris Pfeiffer care se reface după accidentare, iar doamnele şi domnii de la Ace Cafe vor călători în caravană de la Glemseck la Garmisch pentru a asista la a 14-a ediţie BMW Motorrad Days.

Cea mai mare petrecere a anului pentru motociclişti va avea loc la Garmisch-Partenkirchen în week-endul care urmează, 4-6 iulie. BMW Motorrad a găzduit o sesiune de încălzire joi, 3 iulie, la Muzeul BMW. Înaintea evenimentului din acest an, punctele importante ale zilelor următoare sunt:

…porniţi motoarele.

Inevitabil, datorită superbelor trasee Alpine din munţii ce încercuiesc staţiunea, răspunsul cel mai des auzit la întrebarea „Cum ajung la Garmisch?” este „Cu motocicleta”. Totuşi, încă se mai pot face opţiuni cu privire la partenerii de călătorie şi oricine vine de la sau prin Stuttgart – sau împrejurimi – se poate alătura celei de-a doua ediţii a marşului BMD, organizat de Ace Cafe London, de la Glemseck la Garmisch.

Grupul se reuneşte vineri dimineaţă la Glemseck. Plecarea este prevăzută pentru ora 9.00, fiind precedată de o întâlnire opţională cu ceilalţi piloţi. Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, convoiul va fi condus de Mark „Ace Face” Wilsmore, cel care deţine Ace Cafe în Londra. De această dată, el va pilota un model BMW R nineT. El va fi susţinut de omologul său din Germania, Hans-Peter Rütten, care va conduce modelul său roşu, cu motor boxer în doi cilindri. „Anul trecut, la Ace Cafe Run spre BMW Motorrad Days, ne-am distrat de minune, aşa că am stabilit să repetăm experienţa”, a spus Hans-Peter. „La fel ca anul trecut, nu contează ce fel de motocicletă conduci – contează să participi.” BMW Motorrad va fi alături de eveniment pentru a împărţi tricourile gratuite „BMD Run 2014”, în limita stocului disponibil. Harta traseului şi alte detalii se găsesc la www.acecafelondon.de.

Irlandezul Sălbatic

Un obişnuit entertainer la BMW Motorrad Days, Chris Pfeiffer a suferit o accidentare la motocross, motiv pentru care, în premieră, nu va putea să încânte spectatorii de la Garmisch cu incredibilele wheelies pe care le realizează. Cu toate acestea, el a găsit un înlocuitor de încredere în persoana irlandezului Mattie Griffin, care va folosi modelul BMW F 800 R pentru a demonstra de ce prietenul său Chris Pfeiffer i-a încredinţat misiunea de a distra asistenţa. „Este păcat că Chris nu poate evolua la BMW Motorrad Days”, a declarat Mattie, „dar leziunile sale s-au vindecat mai greu decât s-a aşteptat iniţial. Chris ştie mai bine decât oricine că trebuie să fii 100% în formă pentru a realiza cascadorii precum acestea. M-a sunat de mai multe ori pentru a-mi spune la ce să mă aştept la Garmisch.” Mattie a vrut să viziteze Germania de mai multe ori şi în 2014 „acest vis devine realitate” pentru el. Poţi vedea o avanpremieră a trucurilor sale la www.mgstuntriding.com. Joi, la München, Mattie va realiza un show de încălzire.

Regina Vitezei

Cea mai rapidă femeie din America, Valerie Thompson, revine încă o dată la Garmisch pentru că i-a plăcut foarte mult evenimentul de anul trecut: „Aştept cu nerăbdare să revin pentru că m-am simţit minunat anul trecut. Cu toţii au fost foarte ospitalieri, aşa că m-am simţit ca acasă. Peisajul este complet diferit de tot ceea ce am văzut până acum, iar drumurile sunt fabuloase.”

 

Valerie provine din Arizona, un ţinut cu drumuri lungi şi drepte. Probabil acesta este motivul pentru care este atrasă de „Drag Strip”, acolo unde a stabilit de curând un nou record în „Modified Class” pe Ohio Mile – modelul BMW S 1000 RR a atins o viteză maximă de 333 km/h. Ea a declarat: „Sunt sigură că această motocicletă va doborî şi alte recorduri în acest an”. De un singur lucru nu este sigură Valerie, a cărei pasiune sunt pantofii: „Deţin 20 de perechi de pantofi de dans. Cea mai dificilă decizie a mea va fi să aleg perechea ideală pentru cea mai frumoasă petrecere în Germania!” Joi, la München, cei interesaţi pot discuta cu Valerie despre pantofi sau motociclete pentru recorduri, apoi o pot întâlni de-a lungul week-endului la Garmisch.

Gustul pentru aventură

În septembrie, pentru a patra oară, vom putea vedea cei mai buni piloţi GS din lume în ediţia internaţională GS Trophy, în Canada. Anterior, ei îşi vor putea testa nivelul de pregătire pentru această competiţie amicală pe propria motocicletă GS la Garmisch, unde va fi organizat evenimentul Taster Trophy. În zona de evenimente şi în Enduro Park, cei mai curajoşi motociclişti vor concura în echipe, îndeplinind sarcini care implică navigaţie, utilizarea unui roadbook, înţelegerea tehnicii şi, bineînţeles, pilotaj. Echipele formate din trei persoane, alese aleatoriu, vor trebui să demonstreze că pot conlucra eficient.

Fanii GS nu trebuie să rateze acest eveniment al cailor-putere, în special finala care va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 16.30-17.30 (orele sunt cele locale). Pe lângă aplauzele spectatorilor, câştigătorii vor primi şi câte o cască BMW Enduro.

Traseul „King of the Mountain”

În contextul „90 de ani de campionate şi titluri” din cortul Classic, îl vom felicita pe Michael Dunlop pentru hat-trickul realizat: la ediţia din acest an a Tourist Trophy ce are loc pe Isle of Man, el a câştigat atât a doua cursă Supersport, cât şi – mai important – cursele Superbike, Superstock şi Senior TT, toate trei cu BMW S 1000 RR. „Anterior acestei performanţe, mulţi m-au întrebat dacă este posibil să câştigi TT cu BMW. Cred că le-am oferit cel mai elocvent răspuns”, a declarat Michael pentru „TT News”, ziarul local de curse IOM. Michael va fi prezent sâmbătă după-amiază la cortul BMW Motorrad, unde va putea fi felicitat şi va explica trasa aleasă peste Ballaugh Bridge.

Băieţii din culise

Evenimentul BMW Motorrad Days nu este precum vremea – adică nu e nimic întâmplător. O echipă de oameni dedicaţi lucrează pentru a avea certitudinea că totul funcţionează perfect. „Pot vorbi în numele întregii echipe de organizare Motorrad Days când spun că aşteptăm cu nerăbdare să revedem la Garmish marea comunitate a motocicliştilor”, a declarat Svenia Ohlsen, project manager pentru BMW Motorrad Days.

Svenia continuă: „O echipă formată din peste 30 de membri a lucrat mai multe luni pentru ca Motorrad Days 2014 să fie un adevărat punct de atracţie şi peste 250 de persoane ne vor ajuta la nivel local pentru ca planurile noastre să devină realitate. Pot promite fanilor noştri că evenimentul din acest an va fi un week-end plin de muzică, showuri deosebite şi, bineînţeles, mii de motociclete şi motociclişti. Celor care nu au fost niciodată la BMW Motorrad Days le-aş spune: indiferent de motocicleta pe care o conduci, Garmisch este o experienţă deosebită. Anual, BMW Motorrad Days reprezintă o experienţă cu totul diferită.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account