Cei mai tineri câştigători în clasamentul general din istorie: BMW Junior Team obţine prima victorie pe Nordschleife cu BMW M6 GT3

După patru ore extrem de atractive de cursă, un vis s-a împlinit pentru BMW Junior Team: prima sa victorie în clasamentul general pe Nordschleife cu BMW M6 GT3. Neil Verhagen (SUA), Max Hesse (Germania) şi Dan Harper (Marea Britanie) au câştigat etapa a patra din Nürburgring Endurance Series 2021. O performanţă strălucitoare i-a făcut să reziste concurenţei dure, astfel că cei trei au devenit cea mai tânără echipă din istoria curselor de anduranţă care să câştige la Nürburgring (Germania).

Harper a pus bazele acestui succes în calificările de dimineaţă, când a asigurat locul al doilea pe grilă pentru #44 BMW M6 GT3. Verhagen a fost primul la volan în cursă şi încă din primul tur a ţinut trioul în disputa pentru un loc pe podium. În timpul stintului lui Hesse, unii timpi pe tur au fost cu cinci secunde mai buni decât cei reuşiţi de rivali. O penalizare drive-thru, pe care echipa a primit-o după două ore de cursă ca urmare a unei coliziuni la start, a făcut ca echipajul să retrogradeze în clasament. Cu toate acestea, acesta avea să fie singurul impas prin care a trecut echipa.

Cu puţin peste o oră şi jumătate rămasă din cursă, Harper a trecut în fruntea ierarhiei cu #44 BMW M6 GT3. Apoi şi-a apărat avantajul superb într-un duel palpitant cu modelul Audi clasat pe locul al doilea. Când ambele maşini au intrat simultan la standuri pentru ultima oprire, cu aproximativ 40 de minute înainte de la finalul cursei, Audi a preluat conducerea pentru scurt timp. Cu toate acestea, lui Harper i-au trebuit doar câteva viraje pentru a reveni în frunte, lucru care i-a bucurat pe toţi membrii echipei. După patru ore de curse, #44 BMW M6 GT3 a trecut linia de sosire pe primul loc. Maşina a fost înscrisă de BMW Team RMG.

„A fost o cursă fantastică”, a spus mentorul Jochen Neerpasch, care era încântat în timp ce urmărea acţiunea de la standuri. „În cursa de 24 de ore, băieţii au arătat că aparţin elitei. Cu toate acestea, astăzi au absolvit testul într-o manieră de clasă. A fost o performanţă remarcabilă. Nu au primit un cadou, ci a fost o cursă foarte grea. Modul în care au rezistat presiunii a fost impresionant. Aceasta nu este în niciun caz o chestiune simplă la această vârstă fragedă. Juniorii BMW au arătat încă o dată cât de bine lucrează împreună ca echipă.”

„Sunt extrem de fericit. Acesta este un vis devenit realitate pentru noi toţi”, a spus Hesse. „Am muncit din greu tot anul şi, din păcate, nu am fost recompensaţi cu rezultatul pe care l-ar fi meritat efortul nostru. Cred că acum am recompensat puţin echipa. Băieţii au fost impecabili. Mulţumesc şi lui Augusto Farfus, fără de care, cu siguranţă, nu am mai fi aici. Suntem fericiţi şi dorim să continuăm aşa.”

„Max şi Dan au făcut o treabă excelentă; BMW Team RMG şi BMW M Motorsport au făcut o treabă uimitoare, iar maşina a fost grozavă”, a adăugat Verhagen. „Am fost calmi, am intrat în cursă, am reuşit să trecem peste penalizare şi să revenim în frunte. A fost foarte impresionant. A fi cei mai tineri câştigători de la Nordschleife este ceva foarte special. A fost uimitor.”

Despre stintul său final de o oră şi jumătate, care s-a transformat într-un sprint palpitant până la final, Harper a spus: „A fost un atac complet de îndată ce am intrat în maşină. Aveam Audi chiar în spatele meu. Tot timpul, acea oră şi jumătate, a fost foarte intens. Au fost câteva momente importante pe iarbă, dar sunt atât de mândru de întreaga echipă, de BMW Team RMG, de BMW M Motorsport şi, bineînţeles, de colegii mei Max şi Neil. De anul trecut, când a început programul până acum, am ajuns atât de departe împreună şi cred că acesta este un mic basm. Sper doar să putem urca pe treapta superioară a podiumului de mai multe ori împreună”.

Sezonul de pe Nordschleife continuă pentru Harper, Hesse şi Verhagen la 10 şi 11 iulie, cu etapele a cincea şi a şasea din acest sezon al Nürburgring Endurance Series.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account