Înapoi în familie: ambasadorul BMW Group, Alessandro Zanardi, îşi continuă procesul de recuperare acasă

A trecut puţin mai mult de un an şi jumătate de când Alessandro Zanardi (Italia) a fost grav rănit într-un accident de handbike în iunie 2020 în Italia. În lungul său proces de recuperare, ambasadorul BMW Group îşi arată binecunoscutul spirit de luptă. În vârstă de 55 de ani, el a părăsit între timp spitalul şi îşi continuă reabilitarea parţial acasă. Într-un interviu, soţia sa, Daniela Zanardi, vorbeşte despre situaţia actuală. La cinci luni de la primul ei interviu din iulie 2021, Daniela Zanardi ar dori din nou să profite de această oportunitate pentru a se adresa publicului şi a răspunde la întrebări despre stadiul recuperării lui Alex.

Daniela, simpatia pe care o primeşti din toată lumea este cu siguranţă încă foarte mare?

Daniela Zanardi: Da, încă primim multe mesaje şi mai ales la aniversarea de 55 de ani a lui Alex, în octombrie, a fost copleşitor cât de mulţi i-au transmis cele mai bune urări, inclusiv prin intermediul reţelelor de socializare. Suntem foarte recunoscători să vedem câţi oameni din întreaga lume se gândesc la Alex. Această simpatie mare arată cât de impresionaţi sunt oamenii de recuperarea lui Alex. Din acest motiv, am decis ca prin acest interviu să oferim publicului o perspectivă asupra actualului său proces de recuperare. În acelaşi timp, apreciem înţelegerea tuturor că, în afară de aceasta, nu putem răspunde la numeroasele solicitări legate de această situaţie şi, de asemenea, cerem tuturor să ne respecte confidenţialitatea. Pentru că prioritatea noastră cea mai mare este să-l însoţim pe Alex pe drumul său, cu toată energia noastră.

Ce ne poţi spune despre procesul de recuperare? Cum este Alex zilele astea?

Recuperarea continuă să fie un proces lung. Programul de reabilitare condus de medici, fizioterapeuţi, neuropsihologi şi logopezi a permis un progres constant. Desigur, există şi regrese şi încă pot apărea. Uneori trebuie să faci şi doi paşi înapoi pentru a face un pas înainte. Dar Alex dovedeşte din nou şi din nou că este un adevărat luptător.

… care a atins un reper important!

Da, într-adevăr. Un pas important a fost că Alex a putut să părăsească spitalul în urmă cu câteva săptămâni şi a revenit acasă, lângă familie. A trebuit să aşteptăm foarte mult pentru acest lucru şi suntem foarte bucuroşi că s-a putut acum, chiar dacă pe viitor mai sunt planificate şederi temporare în clinici de specialitate pentru a efectua măsuri speciale de reabilitare la faţa locului.”

Cum se simte Alex acasă?

Foarte bine. După mult timp petrecut în spital, este important pentru el să se întoarcă alături de familie şi în mediul familiar. Mai trebuie să luaţi în considerare că, din cauza situaţiei pandemice, Alex a avut în preajmă, timp de un an şi jumătate, doar oameni cu măşti şi echipamente de protecţie. În plus, datorită măsurilor vaste şi importante de protecţie din clinică, posibilităţile de vizitare sunt foarte restrânse.

Mai exact, ce înseamnă acest lucru?

Alex nu şi-a întâlnit prietenii şi o parte din familie de un an şi jumătate. Numai eu, fiul nostru şi mama lui Alex l-am putut vizita, dar întotdeauna o singură persoană pe zi, iar acest lucru doar pentru o oră şi jumătate. Toate acestea nu au contribuit la uşurarea situaţiei lui Alex. Prin urmare, ajută faptul că acum este acasă cu noi, chiar dacă şi acasă, în prezent, poate fi doar cu cei mai apropiaţi din familie, deoarece numărul cazurilor de coronavirus creşte din nou. Dar suntem cu Alex toată ziua, este în mediul lui familiar şi astfel ar putea reveni puţin la normalitate. Acest lucru îi oferă putere suplimentară. Suntem foarte recunoscători personalului medical din clinicile în care a fost tratat. Medicii, personalul de îngrijire, terapeuţii şi toţi cei implicaţi au făcut atât de mult pentru Alex şi continuă să ne însoţească în procesul său de recuperare. În clinici, Alex este pe mâini foarte bune, dar propria lui casă rămâne propria lui casă.

Ce ne poţi spune despre programul şi rutina lui zilnice?

Diferă. Diferite programe, pe care Alex le-a făcut în spital, sunt continuate acum acasă. In timpul săptămânii lucrează cu el un terapeut şi fac exerciţii fizice, neurologice şi de logopedie. În ceea ce priveşte starea lui fizică, sunt multe progrese. Alex are din ce în ce mai multă forţă în braţe, asta a crescut foarte mult. Şi, în afara spitalului unde era mult în pat, Alex îşi petrece acum cea mai mare parte a zilei în scaunul cu rotile, alături de noi. Se odihneşte puţin după-amiaza, după prânz.

Care sunt aşteptările ulterioare pentru procesul său de recuperare?

Încă nu poţi prezice cum se va dezvolta în continuare recuperarea lui. Este încă un drum lung şi provocator pe care Alex îl abordează cu mult spirit de luptă. Este de mare ajutor pentru el şi pentru noi faptul că primim atât de mult sprijin pe această cale, nu doar de la medicii şi terapeuţii care lucrează intens cu el. Prietenii noştri sunt mereu alături de noi. Inclusiv familia BMW Group pe care ne putem baza mereu şi care este ferm alături de noi şi în această perioadă dificilă. Suntem foarte recunoscători tuturor pentru aceasta şi pentru multe altele, deoarece aceste legături puternice ne oferă energie suplimentară. Acest lucru este valabil şi pentru simpatia continuă pe care o primim din partea piloţilor de curse, fanilor şi cunoscuţilor din întreaga lume. Am dori să transmite un mare Mulţumesc tuturor celor care îi trimit gânduri bune şi putere lui Alex. Le dorim tuturor un Crăciun Fericit şi toate cele bune pentru noul an.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account