Noul BMW M8 GTE a obţinut prima sa clasare pe podium la Sebring

În clasica de 12 ore de la Sebring (SUA), noul BMW M8 GTE a sărbătorit prima sa clasare pe podium.

După 328 de tururi, Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat cea de-a doua etapă din IMSA WeatherTech SportsCar Championship pe locul al doilea în categoria GTLM, la comenzile maşinii #25. Coechipierii lui au fost alţi doi piloţi BMW Team RLL, Connor De Phillippi şi Bill Auberlen (ambii din SUA), cei trei fiind lideri în anumite faze ale cursei. #24 BMW M8 GTE – pilotat de Jesse Krohn (Finlanda), John Edwards (SUA) şi Nick Catsburg (Olanda) – a trebuit să abandoneze în ultima oră de cursă. #911 Porsche a obţinut victoria, cu un avans de doar 6,230 secunde faţă de ocupantul locului secund, BMW M8 GTE.

De Phillippi, Sims şi Auberlen au avut o evoluţie excelentă în cockpit după ce au pornit din pole position. Maşina lor BMW M8 GTE a trecut de cele 12 ore de cursă dificile fără nici o problemă tehnică majoră. Ca urmare a unei schimbări a frânelor spre finalul primei jumătăţi a cursei, cei trei au pierdut un tur faţă de lideri, dar şi-au păstrat calmul şi au revenit în plutonul fruntaş. Fiind ultimul pilot în cockpit, Sims a reuşit să asigure prima clasare pe podium pentru nou dezvoltatul BMW M8 GTE. În total, BMW Team RLL a obţinut 69 de podiumuri, iar aceasta este a 26-a oară când echipa ocupă locul secund începând din 2009.

Pentru maşina #24, cursa a fost decisă după patru ore şi 17 minute, când a fost o coliziune între BMW M8 GTE şi #66 Ford GT. Edwards a fost obligat să se îndrepte spre standuri cu o scurgere de apă, după care au urmat reparaţii îndelungate. Maşina a revenit în cursă la nouă tururi de lideri. În cele din urmă, Edwards, Krohn şi Catsburg au fost obligaţia să abandoneze în ultima oră a cursei. Cu toate aceste, cei trei au înregistrat cel mai rapid tur al categoriei GTLM – 1:57,622 -, înregistrat de Krohn în turul 21. Maşina #24 a fost şi lider în faza iniţială a întrecerii.

Echipa Turner Motorsport a dovedit spirit de luptă în categoria GTD. De pe locul al 16-lea ocupat pe grila de start, Don Yount (SUA), Dillon Machavern (SUA) şi Markus Palttala (Finlanda) au urcat până pe poziţia a 11-a cu #96 BMW M6 GT3. În cursa Continental Tire SportsCar Challenge de vineri, Toby Grahovec şi Jayson Clunie (ambii din USA) au avut motive de sărbătoare, după ce au ocupat locul al doilea cu #26 BMW M4 GT4 al Classic BMW.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship se va relua la 14 aprilie cu etapa a treia a sezonului, care va avea loc la Long Beach (SUA). Cu o săptămână înainte, BMW M8 GTE va continua „Mission8” la prologul pentru Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC), organizat la Le Castellet (Franţa), la 6 aprilie.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Am asistat la o nouă cursă de 12 ore de la Sebring, care a fost deopotrivă interesantă şi foarte dificilă – la final plecăm cu multe concluzii pozitive. Felicitări BMW Team RLL şi BMW Motorsport pentru prima clasare pe podium cu noul BMW M8 GTE. Întrecerea de 12 ore de aici este mai solicitantă decât multe curse de 24 de ore pe alte circuite. Aceasta face ca rezultatul să fie şi mai special. Mai importante decât rezultatul sunt alte două concluzii: pe de-o parte, BMW M8 GTE a putut să-şi arate potenţialul, care a fost subliniat de faptul că a obţinut pole position şi a stabilit cel mai rapid tur în cursă. Pe de altă parte, plutonul GTLM a fost mult mai bine echilibrate decât la Daytona. Fanii au asistat la o cursă palpitantă, cu dueluri strânse şi atractive până în ultimul tur. Aşa ceva ne dorim. Acum privim cu încredere spre următoarele etape. La Long Beach vom merge din nou pe cartea atacului.

Bobby Rahal (director de echipă BMW Team RLL): După Daytona, aceasta a fost o cursă mult mai competitivă pentru noi. Firesc, când eşti atât de aproape, eşti deziluzionat când nu câştigi. Dar, dacă priveşti imaginea de ansamblu, am progresat mult. A fost o muncă intensă, depusă de mulţi oameni. Sunt încântat că am putut obţine locul al doilea. Sebring a fost o cursă bună pentru noi.

Connor De Phillippi (#25 BMW M8 GTE, locul al doilea): Întregul week-end a fost memorabil pentru mine. Primul pole position ca pilot oficial BMW şi primul nostru podium cu noul BMW M8 GTE. Sunt foarte mândru de băieţi. Merită acest rezultat.

Alexander Sims (#25 BMW M8 GTE, locul al doilea): A fost foarte frumos să fim în disputa pentru victorie. Duelul cu Nick Tandy a fost distractiv. În cele din urmă, el a avut mai mult ritm în ultimul tronson, aşa că nu am putut să-l ajung din urmă. Locul al doilea este foarte bun. BMW M8 GTE a funcţionat perfect, BMW Team RLL a făcut o treabă excelentă. Sunt în dispută acum.

Bill Auberlen (#25 BMW M8 GTE, locul al doilea): Trebuie să fii mulţumit cu acest rezultat. BMW M8 GTE a funcţionat fără probleme de la început până la final. Sunt fericit pentru toţi cei din echipă. Băieţii au lucrat din greu pentru rezultat.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account