Livrare inedită la BMW Welt: BMW M1 Procar din 1979

La BMW Welt din Germania, locul din care clienţii din lumea întreagă îşi preiau noile modele de serie, a avut loc o livrare cu totul ieșită din comun – un BMW M1 Procar din 1979. Pe parcursul mai multor ani, legendarul model de curse a fost restaurat în atelierele pentru clienţi ale BMW Group Classic, împreună cu specialiştii BMW M GmbH, şi se prezintă într-o ţinută nouă.

Posesorul aceste legende este Masakuni Hosobuchi din Japonia. Antreprenorul este preşedintele BMW Clubs Japan şi un colecţionar pasionat înfocat al modelelor BMW M. „BMW este marea mea pasiune, iar Procar va ocupa, cu siguranţă, un loc de cinste în colecţia mea. Pentru mine, preocuparea principală a fost ca automobilul, care a fost utilizat în competiţii, să aibă strălucirea de odinioară. Şi cine ar fi putut face acest lucru mai bine decât producătorul în sine. De asemenea, mă bucur foarte mult că am putut intra în posesia acestui clasic chiar aici la BMW Welt, printre atâtea automobile noi”, a declarat Masakuni Hosobuchi. Trezirea la viață a uluitorului M1 Procar a captt imediat atenţia celor prezenți la BMW Welt. Motorul dispus central, cu o acustică inconfundabilă, a pornit de parcă acum ar fi ieșit de pe linia de producție, iar Hosobuchi a făcut un adevărat tur de onoare în aplauzele publicului.BMW M1 Procar (3)

În viitor, modele clasice ale mărcii, restaurate la BMW Classic, vor putea fi predate proprietarilor în ambianţa deosebită de la BMW Welt. O asemenea „livrare” este o experienţă unică nu numai pentru proprietari, ci dovedeşte clar simbioza perfectă dintre trecut şi prezent în cadrul BMW Group.BMW M1 Procar (1)

 

Seria BMW M1 Procar

În 1979 şi 1980, a existat o competiţie monomarcă pentru modelele BMW M1. Cei mai rapizi piloţi din acea perioadă, precum Niki Lauda sau Nelson Piquet, s-au confruntat în dueluri pasionante contra unor piloţi privaţi. Per total, au fost construite 54 de modele Procar. Fiecare maşină de curse era realizată individual. BMW M1 Procar a lui Masakuni Hosobuchi, intitulată „Ja zum Nürburgring”, este decorată în stilul tradiţionalului circuit din regiunea Eifel şi arată ataşamentul BMW faţă de vechiul Nürburgring. Cu acest exemplar, Nelson Piquet şi Hans-Joachim Stuck au reuşit victoria la clasă şi locul al treilea în clasamentul general al cursei de 1.000 km, desfăşurată în 1980 pe Nordschleife.

Livrarea de automobile la BMW Welt

Clienţii din lumea întreagă călătoresc mii de kilometri pentru a-şi îndeplini visul: intrarea în posesia unui automobil BMW nou chiar la BMW Welt. Arhitectura BMW Welt a fost conceput astfel încât primul contact cu automobilul să fie o experienţă deosebită. Zilnic, între 80 şi 120 de clienţi îşi primesc noile automobile la BMW Welt – cu un maxim de 160 de livrări. De la inaugurarea edificiului în 2007, numărul de livrări de automobile a crescut continuu. În 2013, peste 21.000 de clienţi şi-au primit noile automobile la BMW Welt. Din acest total, aproximativ 2.000 de livrări au fost către clienţi care au venit tocmai din SUA.Exterior_BMW_Welt_medium_1600x1319

 

BMW Welt. Inima mărcilor ia pulsul oraşului.

Cu 2,9 milioane de vizitatori în 2013, BMW Welt din München este cea mai populară atracţie a Bavariei şi a devenit un adevărat magnet pentru vizitatori de la inaugurarea sa în 2007. Cu arhitectura sa de avangardă, BMW Welt este punctul central al tuturor mărcilor din BMW Group – BMW, cu diviziile BMW M şi BMW i, MINI, Rolls-Royce Motor Cars şi BMW Motorrad – care sunt prezentate într-o manieră impresionantă în propriile universuri. Dar BMW Welt nu înseamnă doar expoziţiile şi preluările noilor automobile, care sunt puncte de atracţie pentru pasionaţii de maşini de pretutindeni. Vizitatorii se pot bucura de-a lungul întregului an de programe variate din cultură, artă şi entertainment, precum şi de delicii culinare la numeroase restaurante. Indiferent că sunt concerte de jazz, recitării de poezii, clubbing, teatru improvizat, duminici în familie, premiere de film, evenimente de gală sau discuţii de grup – BMW Welt este platforma perfectă pentru evenimente inovatoare. În BMW Welt Junior Campus, copii şi tinerii se pot bucura de tururi cu ghizi şi ateliere pe tema mobilităţii şi a dezvoltării durabile.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account