Prin aplicația BMW Connected, mașina devine asistentul tău personal

BMW Connected este mai mult decât o aplicație de smartphone sau smartwatch, ci o nouă definiție a interacțiunii dintre om și automobil și o extensie a plăcerii de a conduce și deține o mașină. Aflarea statusului mașinii și controlarea mai multor funcții de la distanță, localizarea automobilului, programarea inspecțiilor tehnice la service-ul preferat și planificarea călătoriilor sunt doar câteva dintre beneficiile la care BMW Connected oferă acces și posesorilor de modele BMW din România.

În psihologie se numește inteligență relațională. Iar în domeniile tehnologice se folosește termenul de conectivitate. Însă în ambele cazuri este vorba despre nevoia umană de a interacționa într-un mod personal nu doar cu celelalte persoane, ci și cu obiectele și tehnologia din jurul nostru. Iar asta se întâmplă dintr-un motiv cât se poate de natural: fiecare lucru pe care îl creăm are scopul de a fi o extensie a noastră. Ca o completare a abilităților noastre. Ca o reprezentare a personalității noastre.

Automobilele moderne sunt dovada clară în acest sens. Iar BMW este un etalon în domeniul conectivității, ceea ce face parte din strategia sa de dezvoltare nu doar ca producător de automobile, ci și ca furnizor de soluții pentru mobilitatea personală. Practic, prin tehnologiile de conectivitate, BMW implementează un ecosistem digital în care șoferul și automobilul sunt mereu conectați. Automobilul devine astfel nu doar un mijloc de transport, ci un asistent personal și un mediu adaptat la preferințele utilizatorului.

Nu mai concepem vreun aspect din viața noastră personală și profesională fără a fi conectați mereu prin intermediul telefonului mobil sau al altui device. Iar BMW subliniază că mașinile vor deveni cel mai inteligent device folosit de om. Modelele BMW nu sunt doar “The Ultimate Driving Machine” (mașina supremă pentru plăcerea de a conduce), ci și “the ultimate smart device” (dispozitivul inteligent suprem).

În acest sens, aplicația BMW Connected este interfața prin care șoferul este continuu conectat cu automobilul.

Aplicația BMW Connected se descarcă gratuit și este disponibilă și în România

În România, aplicația BMW Connected este momentan propusă pentru utilizatorii de device-uri iOS. Aplicația este compatibilă cu telefoanele Apple iPhone, dar și cu ceasurile inteligente Apple Watch. Funcțiile aplicației sunt constant completate și variază în funcție de țară. Iar, din 2020 va fi extinsă disponibilitatea și pentru device-urile cu sistem de operare Android.

Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația, te înregistrezi cu seria de șasiu a mașinii și, în funcție de aceasta, descoperi ce funcții ale aplicației BMW Connected sunt disponibile pentru mașina ta.

Aplicația nu se rezumă la diversitatea de funcții pentru interacțiunea cu automobilul și întreținerea acestuia. Ea include și secțiunea de știri care prezintă noutăți despre marca BMW, despre promoții sau despre gama de accesorii și servicii disponibile. Toate acestea transformă aplicația BMW Connect într-un portal personalizat pentru fiecare utilizator și automobilul acestuia.

Trimite destinații către sistemul de navigație al mașinii

Folosind funcția de navigație din aplicația BMW Connected, selectezi destinația dorită. O hartă detaliată te ajută să găsești destinația. Apoi alegi și ziua și ora la care dorești să ajungi în acea locație. Aplicația folosește aceste repere, precum și informațiile obținute în timp real despre trafic. Astfel, aplicația te înștiințează când este momentul ideal să pleci către destinație, pentru a ajunge la ora pe care ai menționat-o. Desigur, sunt afișate ruta și durata estimativă a călătoriei. Acestea sunt actualizate în funcție de situația din trafic.

Odată urcat în automobil, conexiunea cu telefonul mobil se face automat. Așadar, nu mai trebuie introduse manual datele de navigare. Mulțumită acestei sincronizări, sistemul de navigație al mașinii preia indicațiile de navigare și le afișează prin intermediul ecranelor multifuncționale din bord. De asemenea, sistemul infotainment al mașinii se sincronizează cu calendarul din iPhone și afișează informații precum cele despre întâlnirile programate.

Folosind funcția Share Live Trip Status, poți trimite persoanelor cu care urmează te întâlnești un SMS cu un link prin care aceștia văd în timp real când urmează să ajungi la destinație. Ei fiind la curent cu ora sosirii tale, tu poți continua să conduci fără să îți distragi atenția de la șosea trimițând mai multe mesaje pentru a înștiința persoanele cu care trebuie să te întâlnești.

Deseori se întâmplă să nu poți parca mașina chiar la destinația unde este stabilită întâlnirea. De aceea, aplicația poate avea și funcția de a găsi spații de parcare disponibile. După ce ai parcat mașina, îți este afișat pe telefonul mobil traseul pe care trebuie să-l parcurgi mergând pe jos până la destinație. La fel, aplicația te îndrumă să te întorci la locul unde mașina este parcată.

Controlează de la distanță statusul mașinii tale

Nu vei uita niciodată unde este parcată mașina, mulțumită funcției de localizare oferită de aplicația BMW Connected. Totodată, într-un spațiu de parcare aglomerat poți găsi mașina acționând de la distanță claxonul sau flash-urile farurilor. Poți verifica oricând și dacă vreo portieră este deschisă și poți bloca și debloca portierele de la distanță.

Înainte de a pleca într-o călătorie cu mașina poți verifica prin intermediul aplicației BMW Connected cât combustibil mai ai în rezervor și ce autonomie este estimată. În cazul modelelor cu propulsie electrică îți sunt afișate gradul de încărcare al bateriei și, bineînțeles, autonomia disponibilă.

De asemenea, folosind aplicația, te poți asigura că temperatura din habitaclu este optimă, activând sistemul de climatizare înainte de a te duce la automobil.

Programează inspecția tehnică la dealer-ul preferat

Aplicația BMW Connected face mai ușoare și mai eficiente interacțiunea cu service-ul și întreținerea tehnică a mașinii.

Vei știi mereu când se apropie termenul unei inspecții tehnice, sau, de exemplu, dacă trebuie schimbat lichidul de frână sau uleiul motorului. Aplicația îți oferă informații și înștiințări pentru fiecare dintre acestea.

Poți găsi și contacta rețeaua de dealeri și service-uri prin intermediul aplicației și pot selecta service-ul preferat. Programarea inspecțiilor tehnice în service-ul dorit se face rapid tot datorită meniului intuitiv al aplicației. Bifezi într-o listă pentru ce dorești să fie făcută inspecția tehnică, iar apoi selectezi ziua și ora disponibile în programul service-ului. La fel, cu ajutorul aplicației se poate și anula programarea în service.

În situația unei pene tehnice sau a unui accident, poți folosi aplicația pentru a apela telefonic serviciul de asistență rutieră și poți trimite locația ta exactă. Vei fi înștiințat când ajunge mașina de intervenție.

Aplicația BMW Connected te notifică și atunci când sunt efectuate campanii de chemare în service. În acest caz poți vedea detaliile campaniei, poți apela dealer-ul și poți face o programare în service folosind aplicația.

De asemenea, aplicația include și manualul automobilului tău, cu care găsești rapid descrierea fiecărui aspect tehnic și fiecărei funcții a acestuia.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account