Prima victorie din acest sezon pentru BMW M6 GT3 pe Nordschleife de la Nürburgring

A doua cursă a sezonului din Campionatul de Anduranţă VLN de la Nürburgring, prima victorie a stagiunii pentru BMW M6 GT3 pe Nordschleife de la Nürburgring (Germania): Jesse Krohn (Finlanda) şi Connor De Phillippi (SUA) au câştigat a 43-a ediţie a Cursei DMV de 4 Ore. După 27 de tururi, cei doi, care s-au aflat în cockpitul #99 ROWE Racing BMW M6 GT3, au avut un avantaj de aproximativ nouă secunde faţă de ocupanţii locului al doilea. În acelaşi timp, a fost prima victorie reuşită de ROWE Racing cu BMW M6 GT3 la Nürburgring.

De Phillippi a început cursa de pe locul al şaptelea pe grilă. În condiţii perfecte, cu soare şi temperaturi ca de primăvară, el şi coechipierul Krohn au avut o evoluţie fără probleme. În ultima oră, Krohn a preluat conducerea şi a adus BMW M6 GT3 la linia de sosire pe primul loc.

Echipa Walkenhorst Motorsport a reuşit şi ea o clasare în Top 10. Jonathan Hirschi (Elveţia), Hunter Abbott (Marea Britanie) şi Christian Krognes (Norvegia) au încheiat pe locul al zecelea în clasamentul general, cei trei urcând la comenzile #35 BMW M6 GT3. În plus, coechipierii lor – Henry Walkenhorst, Rudi Adams şi Andreas Ziegler (toţi din Germania) – au fost primii în ierarhia clasei SP9 Masters. O victorie la clasă a obţinut şi echipajul Team 828 Racing by Sorg Rennsport, format din Heiko Eichenberg (Germania) şi Yannick Mettler (Elveţia), cu BMW M4 GT4 în categoria SP10. În clasa V4, Christopher Rink, Danny Brink şi Phillipp Leisen (toţi din Germania) au fost victorioşi pentru Pixum Team Adrenalin Motorsport, cu BMW 325i. Primul loc în clasa SP6 a revenit cvartetului alcătuit din Martin Kroll, Michael Kroll, Chantal Kroll şi Roland Eggimann (toţi din Elveţia), echipaj înscris de Hofor-Racing cu un model BMW M3 GTR. Marco Petry, Michael Mönch şi Jan von Kiedrowski (toţi din Germania) şi-au asigurat victoria la clasa SP5 cu BMW 325i. Un alt succes la clasă, în categoria SP4, a fost reuşit de modelul BMW 325 pilotat de Olli Kangas (Finlanda) şi Robert Pentén (Suedia).

În competiţia clasei BMW M235i Racing Cup, David Griessner (Austria) şi Yannick Fübrich (Germania) au sărbătorit victoria, repetând succesul din urmă cu două săptămâni, în prima etapă a stagiunii. Cei doi au concurat cu maşina #650 înscrisă de Pixum Team Adrenalin Motorsport. Locul al doilea a revenit lui Tristan Viidas (Estonia), reprezentant al Securtal Sorg Rennsport. Poziţia a treia a fost ocupată de Tobias Müller, Nico Otto şi Lars Peucker (toţi din Germania) în #666 BMW M235i Racing al echipei Scheid – Honert Motorsport.

VLN Langstreckenmeisterschaft Nuerburgring 2018, 43. DMV 4-Stunden-Rennen (2018-04-07): #99 – Connor De Phillippi, Jesse Krohn (BMW M6 GT3) – SP9 PRO

Declaraţii după a 43-a ediţie a Cursei DMV de 4 Ore

Jesse Krohn (#99 ROWE Racing BMW M6 GT3): Este foarte plăcut să concurezi aici în aceste condiţii meteorologice, cu atât de mulţi oameni prezenţi în tribune şi cu o echipă care a făcut o treabă fantastică. A fost o pregătire excelentă pentru cursa de 24 de ore, iar acest succes motivează echipa li mai mult. Sunt foarte fericit pentru întregul echipaj; toţi au munci din greu de-a lungul întregului week-end. Nu a fost uşor, dar echipa a făcut o treabă foarte bună cu strategia aleasă, iar colaborarea cu Connor a fost deosebită.

Connor De Phillippi (#99 ROWE Racing BMW M6 GT3): A fost a doua cursă a mea cu BMW M6 GT3 aici, pe Nordschleife, şi prima mea victorie în noua familie, la BMW. Este un sentiment deosebit. Sunt foarte fericit pentru echipă, pentru că toţi au muncit din greu. În prima cursă din VLN nu am obţinut rezultat pe care ni l-am fi dorit, dar ne-am luat revanşa acum – cu o victorie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account