Primul podium în DTM pentru BMW Team RMG: Martin Tomczyk a încheiat pe locul al doilea la Spielberg

Dueluri palpitante, suspans până la ultimul tur şi încă un podium pentru BMW: cea de-a patra etapă DTM din acest an a fost un thriller autentic. Martin Tomczyk (Germania), pilot BMW Team RMG, a trecut linia de sosire a rundei de la Spielberg (Austria) pe locul al doilea. Ajutat de BMW M Performance Parts M3 DTM, germanul a încheiat la o singură secundă în urma pilotului Audi Edoardo Mortara (Italia), cel care a reuşit prima victorie a sa în DTM.

Aceasta a fost cea de-a patra clasare pe podium pentru BMW în acest sezon, în timp ce BMW Team RMG s-a aflat la prima prezenţă în Top 3. Coechipierul lui Tomczyk, Joey Hand (SUA), care pilotează modelul SAMSUNG BMW M3 DTM, a încheiat pe locul al nouălea şi a obţinut primele puncte în DTM. Augusto Farfus (Brazilia, Castrol EDGE BMW M3 DTM) şi-a completat zestrea de puncte, după ce s-a clasat pe poziţia a zecea.

Prin contrast, ceilalţi piloţi BMW Motorsport au părăsit Austria fără puncte. Atât Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM), cât şi Dirk Werner (Germania, E-POSTBRIEF BMW M3 DTM) au fost implicaţi în incidente imediat după startul cursei şi au fost obligaţi să abandoneze timpuriu. Bruno Spengler (Canada, BMW Bank M3 DTM) a fost şi el lovit de un adversar în primul tur, ceea ce a produs daune asupra părţii frontale a maşinii. Iniţial, pilotul BMW Team Schnitzer a fost capabil să continue. Totuşi, numeroasele dueluri pe care le-a avut cu alţi piloţi l-au împins spre abandon în timpul celui de-al doilea pit stop, moment în care se afla pe locul al 11-lea.

Datorită acestui loc secund obţinut, Tomczyk urcă până pe locul al cincilea în clasamentul piloţilor, cu un total de 36 de puncte. Datorită celor 43 de puncte, Spengler este pe poziţia a patra. Farfus (16 puncte), Priaulx (8 puncte) şi Hand (2 puncte) urmează în ierarhia piloţilor pe poziţiile a noua, a 11-a, respectiv a 16-a. De-a lungul întregului week-end de cursă, 48.500 de spectatori au asistat la întrecerea de la Spielberg.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport):

„Cea de-a patra etapă a sezonului a dovedit încă o dată că DTM 2012 este greu de depăşit atunci când vorbim de spectacol. Piloţii realizează multe manevre de depăşire, inclusiv unele atacuri deosebit de aprige. Sunt fericit pentru BMW Team RMG, care a reuşit o evoluţie impresionantă cu cei doi piloţi ai săi. Martin Tomczyk a obţinut primul său podium din acest an, în timp ce Joey Hand a încheiat pe locul al nouălea, cel mai bun rezultat al lui în DTM. Augusto Farfus a acumulat şi el puncte pentru locul al zecelea – şi toate acestea pe fondul unui fundal magnific. Numeroşii fani austrieci au creat o atmosferă fantastică. Regiunea Steiermark a fost o gazdă deosebită şi suntem încântaţi că avem Red Bull Ring în calendarul DTM. Acum, pentru prima dată în acest sezon, avem parte de o pauză mai lungă. Acest lucru va oferi tuturor oportunitatea de a-şi trage sufletul după săptămânile şi lunile grele. Ne vom reîncărca bateriile şi ne vom concentra la maximum pentru următoarea noastră apariţie, la Norisring. Suntem încrezători pentru prima noastră prezenţă din 1992 pe acest circuit.”

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account