Zi perfectă la Valencia: Jake Dennis a reuşit prima lui victorie în Formula E – primul succes stagional pentru BMW i Andretti Motorsport

Cel de-al treilea weekend de cursă din sezonul 7 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB a adus şi prima victorie pentru echipa BMW i Andretti Motorsport. La doar a şasea cursă a sa în competiţia monoposturilor electrice, Jake Dennis (Marea Britanie) a obţinut pole position pentru cursa de duminică, pe care apoi l-a transformat într-o victorie categorică. Etapa dublă de la Valencia (Spania) a adus încă o clasare în puncte pentru Dennis – locul al optulea sâmbătă -, venită pe fondul descalificării mai multor concurenţi. Maximilian Günther (Germania) a ocupat locul al doilea al grilei de sâmbătă, dar a abandonat pe un circuit inundat de ploaie, iar duminică a recuperat 12 locuri după ce a luat startul al 24-lea.

Cursa 1: Günther a fost în mod constant unul dintre cei mai rapizi piloţi în condiţii de asfalt uscat. El a ocupat locurile al doilea şi primul în cele două sesiuni de antrenamente şi apoi a terminat pe poziţia a treia în calificări pentru a ajunge la Super Pole, unde a beneficiat de penalizări suportate de doi concurenţi şi şi-a asigurat al doilea loc pe grilă. Cu toate acestea, ploaia a început odată cu startul cursei, iar Günther nu a reuşit să ţină pasul cu liderii pe suprafaţa umedă a pistei. A reuşit iniţial să-şi apere a doua poziţie, dar apoi a coborât pe locul al şaselea. Spre jumătatea cursei, el a derapat în virajul doi la frânare şi a ajuns în bancul de pietriş. Acest lucru a declanşat una dintre cele patru neutralizări complete ale circuitului, ceea ce a adus FIA Formula E Safety Car, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, pentru regruparea plutonului. Aşa cum a fost cazul la Roma (Italia), cursa a început în spatele maşinii de siguranţă din cauza ploii.

Plecat de pe poziţia a 13-a, Dennis s-a luptat pentru un rezultat de Top 10 pe tot parcursul cursei, dar, la fel ca majoritatea celorlalţi piloţi, a descoperit că nivelul de energie din baterie era insuficient pentru a-i permite să termine ultimul tur. După o fază finală curioasă, Dennis a fost clasat pe poziţia a 11-a. Cu toate acestea, alte încălcări ale regulilor legate de gestionarea energiei au dus la impunerea unor descalificări după cursă, iar Dennis a fost unul dintre beneficiari.

Declaraţii după cursa 1 de la Valencia:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Am venit la Valencia cu mari speranţe după rezultatele noastre bune din teste. Acest lucru s-a văzut prin performanţele puternice din antrenamente şi calificări. A început să plouă puternic între calificări şi startul cursei şi, din păcate, Maximilian Günther s-a chinuit să găsească aderenţă în aceste condiţii şi a pierdut partea din spate a maşinii sale în timpul frânării pentru virajul 2. Cursa sa s-a încheiat acolo pentru el. Jake Dennis a avut o dimineaţă fără probleme şi a făcut progrese bune pe parcursul sesiunilor. În cursă a fost competitiv la început. După ultima neutralizare cu Safety Car, a existat o reducere semnificativă a energiei de către controlul cursei, care a cauzat probleme pentru multe maşini, inclusiv BMW iFE.21. A fost o fază finală uluitoare, dar am suspectat că ar putea exista unele sancţiuni retrospective.”

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.21, grilă: locul 2, cursă: abandon): „O cursă dezamăgitoare, evident. Este extrem de regretabil că nu am terminat-o. Pur şi simplu nu am avut ritm pe asfalt ud. M-am chinuit mult cu aderenţa încă din primul tur. Am putut să mă apăr destul de bine pentru câteva tururi, dar apoi am cedat poziţie cu poziţie. În acel moment, obiectivul era să obţin câteva puncte. Apoi, frânând în virajul 2, partea din spate s-a blocat complet şi nu am mai putut să o redresez. Acesta a fost sfârşitul cursei mele. În general, ritmul nostru a fost foarte bun pe uscat şi am fost mulţumit de performanţa noastră în antrenamente şi calificări. Trebuie să analizăm ce nu a funcţionat bine pe ud.”

Jake Dennis (#27 BMW iFE.21, grilă: locul 13, cursă: locul 8): „A fost o cursă destul de provocatoare pentru toată lumea în condiţii de circuit ud. Cea mai mare problemă a mea a fost că nu vedeam prea multe prin viziera umedă. Din cauza confuziei cu gestionarea energiei la final, mulţi piloţi au fost penalizaţi. Am decis să ne asigurăm că suntem complet legali, ceea ce ne-a costat o mulţime de locuri. Din fericire, am urcat după cursă şi acum am marcat primele mele puncte în Formula E.”

Cursa 2: După ceea ce fusese un început de sezon dificil şi pentru el personal, Dennis a rupt blestemul cu o performanţă impecabilă duminică, la Valencia. Luând startul în grupa a patra în calificări, el a profitat de aderenţa îmbunătăţită pe o pistă în uscare pentru a stabili cel mai rapid timp şi a progresa în Super Pole – ceva ce nu mai realizase până acum. Fiind ultimul om pe circuit în Super Pole, a rezistat cu brio presiunii şi şi-a asigurat primul pole position cu un avans mare. Suprafaţa pistei s-a uscat complet la momentul începerii cursei, iar Dennis a reuşit un start excelent, menţinându-şi avantajul. Datorită managementului energetic foarte bun şi a utilizării inteligente a ATTACK MODES, el a reuşit să-şi păstreze primul loc de-a lungul întregii curse şi a trecut primul linia de sosire, obţinând o victorie foarte meritată. Dennis şi echipa au fost recompensaţi cu un total de 29 de puncte.

Günther a avut ghinion în calificări. În timpul turului cronometrat, el a depăşit limitele pistei stabilite înainte de sesiune de conducerea cursei. Prin urmare, timpul său a fost anulat, ceea ce a însemnat că a trebuit să ia startul de la coada plutonului. Cu toate acestea, Günther s-a luptat pentru fiecare poziţie şi în final a terminat al 12-lea – chiar la limita punctelor.

Cursa a şaptea din Campionatul Mondial FIA Formula E ABB din acest sezon are loc la 8 mai, la Monte Carlo (Monaco).

Declaraţii după cursa 2 de la Valencia:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Suntem foarte fericiţi! Jake a făcut o treabă fenomenală. El a reuşit o cursă cu adevărat matură, a fost întotdeauna capabil să controleze ritmul şi, în acelaşi timp, să fie eficient. Aceasta a fost cheia în cele din urmă – împreună cu strategia perfectă pe care întreaga echipă a realizat-o. Venind aici, la coada clasamentului, am avut cu adevărat nevoie de un rezultat atât de bun. Aveam nevoie de el pentru echipă, pentru piloţi şi mai ales pentru BMW şi Andretti. A fost foarte important să livrăm astăzi – şi am făcut-o. De cealaltă parte a garajului există în mod evident o mare dezamăgire. Începând de la coadă, viaţa este dificilă, desigur. Cred că a profitat la maximum, trecând de nişte concurenţi foarte puternici. Oricum, această victorie înseamnă că întreaga echipa se va deplasa la următoarea cursă, din Monaco, cu moralul la nivel superior. Dar mai întâi ne vom bucura de această seară şi de zilele următoare.”

Jake Dennis (#27 BMW iFE.21, grilă: locul 1, cursă: locul 1): „Nu mai am cuvinte. Întreaga cursă din cockpit a fost incredibil de tehnică. Realizarea unui avans la momentul potrivit pentru a obţine ATTACK MODE a fost atât de importantă. Toată lumea din echipă a făcut o treabă grozavă. Sunt foarte fericit pentru toată lumea. Am avut un început de sezon atât de dur, dar astăzi am schimbat roata. Ne-am revenit.”

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.21, grilă: locul 24, cursă: locul 12): „Plecând ultimul, am avut o cursă bună, aş spune. Au fost o mulţime de dueluri dure cu unii dintre cei mai buni băieţi din domeniu, dar ne-am descurcat bine. Desigur, toate aceste dueluri ne-au costat mult timp, altfel am fi putut termina şi mai sus. Multe felicitări lui Jake şi întregii echipe pentru marea victorie!”

Votul FANBOOST
FANBOOST oferă fanilor Formulei E şansa de a-şi vota pilotul favorit şi de a-i acorda un nivel suplimentar de putere în timpul cursei. Cei cinci piloţi cu cele mai multe voturi FANBOOST primesc un supliment de energie de 100 kJ, pe care îl pot utiliza într-o fereastră de timp scurtă în cea de-a doua jumătate a cursei. Fanii îşi pot vota pilotul favorit începând cu patru zile înaintea cursei, iar votul se încheie cu 15 minute înainte de startul manşei. Fiecare fan poate vota o singură dată pe zi. Există două modalităţi de vot: online la fanboost.fiaformulae.com sau prin aplicaţia oficială Formula E.

Flota BMW Group
BMW Group este „Official Vehicle Partner” al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB încă de la începutul competiţiei şi va continua să furnizeze o flotă de Safety Cars şi pentru Sezonul 7 al întrecerii de monoposturi electrice. Alături de BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW va apărea ca nou Safety Car cu începere de la etapa de la Roma. Dezvoltarea maşinii bazate pe MINI Cooper SE reprezintă o colaborare unică între MINI Design, BMW Motorsport, FIA şi Formula E. Flota include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW iX3 în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Clasamente după etapa 6/8

Piloţi: 1. Nyck De Vries 57p; 2. Stoffel Vandoorne 48p; 3. Sam Bird 43p; 4. Robin Frijns 43p; 5. Mitch Evans 39p; 6. René Rast 39p; 7. Jean-Éric Vergne 33p; 8. Jack Dennis 33p; 9. Edoardo Mortara 32p; 10. Pascal Wehrlein 32p; 11. Nico Mueller 30p; 12. Oliver Rowland 27p; 13. Alexander Sims 24p; 14. António Félix Da Costa 24p; 15. Alex Lynn 21p; 16. André Lotterer 18p; 17. Nick Cassidy 15p; 18. Oliver Turvey 13p; 19. Lucas Di Grassi 13p; 20. Sérgio Sette Câmara 12p; 21. Maximilian Guenther 12p; 22. Sébastien Buemi 11p; 23. Norman Nato 11p; 24. Tom Blomqvist 5p.

Echipe: 1. Mercedes-EQ Formula E Team 105p; 2. Jaguar Racing 82p; 3. Envision Virgin Racing 58p; 4. DS TECHEETAH 57p; 5. Audi Sport ABT Schaeffler 52p; 6. TAG Heuer Porsche Formula E Team 50p; 7. BMW i Andretti Motorsport 45p; 8. Mahindra Racing 45p; 9. ROKiT Venturi Racing 43p; 9. Dragon / Penske Autosport 42p; 10. Nissan e.Dams 38p; 11. NIO 333 FE Team 18p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 7 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB are loc la 8 mai, la Monte Carlo (Monaco).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2021 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account