VIDEO: Rolls-Royce Wraith Kryptos este personalizat cu un cod pe care trebuie să-l descifreze clienții

Rolls-Royce Wraith Kryptos Collection transformă conceptul de personalizare a unui automobil într-o aventură care presupune descifrarea unui cod. Detaliile grafice ale mașinii sunt indicii pentru a descoperi mesajul codificat.

Vor fi construite doar 50 de exemplare Rolls-Royce Wraith Kryptos Collection, iar clienții sunt îndemnați să descopere răspunsul la acest cod grafic. Este de fapt vorba despre un cifru, descris drept un sistem de semne convenționale cu care se transmit comunicări secrete.

Katrin Lehmann, designer al Rolls-Royce Bespoke, explică: “Numele Kryptos este derivat din greaca antică și se referă la ceea ce este nevăzut, ascuns, codat și chiar mitic. Concetul de cifru datează de mii de ani și a captat imaginația celor mai luminate minți. Ca designer, am fost mereu fascinată de noțiunea că poți comunica mesaje care sunt înțelese doar de câteva persoane de elită, folosind simboluri pictograme și coduri. Găsirea răspunsului devine parte din a aprecia înțelesul complet al unui obiect care altfel ar fi văzut pur și simplu ca o lucrare de artă. ”

Torsten Müller-Ötvös, CEO, Rolls-Royce Motor Cars a declarat: “La o examinare atentă, se remarcă o series de mesaje ascunse într-un cifru Rolls-Royce unic. Aștept cu interes să văd dacă codul va fi descifrat de clienții noștri.”

Codul este atât de secret încât doar doi oficiali Rolls-Royce știu rezolvarea pentru secvența de semne. Este vorba despre designer și despre CEO. Răspunsul la acest cifru este sigilat într-un plic care se află în seiful CEO-ului, din sediul Rolls-Royce în Goodwood, West Sussex.

Clienții sunt invitați să ofere răspunsul la cifru prin intermediul aplicației Rolls-Royce Whispers.

Priplul de indicii spre rezolvarea cifrului începe cu însemnele grafice care au fost gravate la baza statuetei Spirit of Ecstasy, amplasată tradițional pe impozanta grilă frontală a mașinii. Aceste însemne se disting prin email-ul verde cu care au fost personalizate. De asemenea, spoilerul frontal are două decupaje cu inserții tipice colecției Kryptos.
Caroseria este vopsită în nuanța specială Delphic Grey. Aceasta are un efect ascuns, doar la lumina soarelui devenind vizibile așa-zișii fulgi de nuanță albastră și verde mica. Desigur, nu lipsește linia dublă tipică Rolls-Royce, care străbate caroseria pe orizontală. Cele două dungi trasate meticulos cu mâna au nuanțe Kryptos Green și Dark Grey, iar la finalul lor, pe aripile spate, sunt elemente de design discrete, care au legătură cu indiciile care personalizează habitaclul. De asemenea, jantele polișate au centrul vopsit în Orbit Grey, cu contur Kryptos Green.

Odată ce deschizi portierele se remarcă pargurile luminate, care au și o inscripție specifică pentru colecția Kryptos. Tapițeria combină nuanțele Kryptos Green, Selby Grey și Anthracite. Pe tetiere sunt brodate elemente grafice din cadrul codului care trebuie descifrat. Spectaculos este plafonul, care are tapițerie din piele de culoare Kryptos Green și este personalizat cu design care reprezintă o suită de informații. Elemente din codul grafic al lui Rolls-Royce Wraith Kryptos Collection sunt regăsite pe planșa de bord. Totodată, buzunarele luminate din portiere se disting prin liniile de culoare Kryptos Green.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account