Au apărut primele poze și informații despre BMW i3 Sedan, care va debuta în China cu autonomie estimată la 526 km

Noi zvonuri estimează că încă din primăvara acestui an va fi lansat în China modelul 100% electric BMW i3 Sedan, care va prelua elementele de actualizare aduse de facelift-ul Seriei 3. Se pare că producția lui BMW i3 Sedan ar putea demara în China în martie 2022.

Încă nu a fost confirmată oficial lansarea lui i3 Sedan sau dacă debutul său înseamnă că va lua sfârșit producția compactului i3, a cărui carieră a început în 2013. Însă deja încep să circule zvonuri, informații și imagini care divulgă detaliile lui BMW i3 Sedan.
Site-ul cochespias.com și pagina sa de Instagram au publicat poze cu modelul pur electric i3 Sedan, în care putem vedea că pe portbagaj există inscripțiile i3 și eDrive35L. Acestea sunt indicii clare despre denumire, motorizarea electrică și faptul că i3 Sedan este construit pe baza Seriei 3 cu ampatament lung, care se comercializează în China.

Referitor la propulsia electrică, site-ul bimmerpost.com a obținut informații conform căror i3 Sedan ar putea fi oferit în variante i3 eDrive35L și i3 eDrive40L. Iar acum site-urile d1ev.com și electricvehicleweb.com au publicat o listă de specificații. Aceste informații care nu sunt la acest moment confirmate oficial indică faptul că una dintre versiunile lui i3 Sedan va dezvolta 340 CP și 410 Nm, ceea ce îi va permite să atingă viteza maximă de 180 km/h. Iar bateria acestei propulsii ar putea avea capacitate de 70,27 kWh. Estimările pentru autonomia electrică sunt de până la 526 km, pe baza normelor de măsurare NEDC, care sunt mai optimiste decât cele conforme cu condiții mai realiste WLTP.
Desigur, toate aceste cifre sunt încă neconfirmate și rămâne de văzut dacă BMW i3 Sedan va fi un model comercializat doar în China, sau dacă va deveni un model disponibil pe plan mondial. BMW Group a anunțat că pregătește pentru 2025 primele modele din Neue Klasse, o nouă generație de autoturisme care vor beneficia de platforme tehnice proiectate special pentru a integra propulsii pur electrice. Așadar, ca și în cazul lui iX3, se pare că BMW optează pentru lansarea unui model electric de tranziție derivat din actuala generație Serie 3.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account