VIDEO: Varianta Black Badge a noului Rolls-Royce Ghost produce 600 CP

Pentru a se adresa unei clientele formată în deosebi din noua generație de antreprenori tineri, Rolls-Royce a lansat în 2016 primele versiuni Black Badge, mai întâi pentru modelele Wraith și Ghost. Această variantă de echipare a fost apoi oferită și pentru Dawn din 2017 și pentru Cullinan din 2019. Popularitatea modelelor Black Badge a crescut rapid, astăzi reprezentând peste 27% din vânzările anuale înregistrate de Rolls-Royce. Modelele Black Badge se disting prin motorul cu putere sporită, poartă inscripții ilustrate cu simbolul infinitului și, cel mai des, au un aspect mai misterios, fiind personalizate în combinații cromatice cu nuanțe închise. La fel este și cazul versiunii Black Badge a noului Rolls-Royce Ghost, care beneficiază de o creștere a puterii pentru colosalul motor V12 twin-turbo de 6,75 litri.

Așadar, a doua generație Rolls-Royce Ghost Black Badge produce 600 CP și un cuplu de 900 Nm, ceea ce reprezintă un plus de 29 CP și 50 Nm față de varianta standard a lui Ghost. Iar pentru un răspuns dinamic cât mai prompt, cuplul de 900 Nm este livrat încă de la 1.700 rpm. Drept urmare, accelerația 0-100 km/h are loc în doar 4,7 secunde, deși mașina cântărește la gol cel puțin 2.490 kg. Iar răspunsul mai sportiv al motorului este însoțit de o coloană sonoră mai impresionantă, asigurată de un sistem de evacuare special creat pentru modelul Black Badge.

De asemenea, când este selectat modul Low al transmisiei, viteza schimbării treptelor este mai mare cu 50% când pedala de accelerație este apăsată la 90% din cursa ei. În plus, sistemul de frânare are reglaje care îl fac să intervină mai urgent și cursa pedalei de frânare a fost scurtată.

Ca și un Ghost standard, modelul Black Badge beneficiază de tracțiune integrală și de sistem de direcție care virează din toate cele 4 roți, astfel că oferă un nivel înalt de control și manevrabilitate, în ciuda gabaritului și dimensiunilor caroseriei. Însă, versiunea Black Badge se remarcă și prin camerele mai voluminoase ale suspensiilor pneumatice, care păstrează confortul suprem tipic Rolls-Royce, dar reduc din mișcările caroseriei când se abordează virajele cu aplomb.

Desigur, fiind vorba despre un Rolls-Royce, rafinamentul manufacturii și detaliile de personalizare sunt absolut fascinante. De exemplu, clienții lui Rolls-Royce Ghost Black Badge pot alege culoarea pentru caroserie dintr-un spectru de peste 44.000 de nuanțe predefinite sau pot cere să fie concepută o nuanță unică, după propriile preferințe. Dar Rolls-Royce precizează că majoritatea clienților care cumpără modele Black Badge au o slăbiciune pentru o anumită nuanță de negru. Constructorul britanic se mândrește cu faptul că oferă cea mai închisă nuanță de negru întâlnită pentru o vopsea din industria auto. Iar pentru a produce această culoare sunt folosite peste 100 de kilograme de vopsea pentru fiecare automobil. Vopseaua este aplicată electrostatic, iar apoi este uscată într-un cuptor special. Urmează etapa în care se aplică două straturi de lac. Iar la final caroseria este polișată manual de 4 specialiști, pentru a se obține luciul impecabil asemeni celui întâlnit la un pian. Totodată, clienții pot cere personalizarea suplimentară, prin aplicare faimoaselor linii Coachline care traversează părțile laterale ale mașinii. Sau se pot alege combinații cromatice formate din două nuanțe pentru caroserie.

Modelele Black Badge se deosebesc și prin faptul că în locul elementelor cromate sunt finisări tot de nuanță mai închisă. Statueta emblematică Spirit of Ecstasy și inconfundabila grilă frontală în stil Panteon au acest tratament. Mai exact, un electrolit specific este introdus în placarea cromată a acestor elemente. Rezultatul este un cromaj de nuanță gri, cu o grosime despre care Rolls-Royce spune că este de 100 de ori mai mică decât cea a firului de păr al unui om. Apoi elementele astfel cromate sunt polișate manual, până când au o suprafață lucioasă ca o oglindă.
Spectaculoase și foarte elaborate sunt și noile jante de 21 de inch pe care Rolls-Royce le-a creat special pentru modelul Ghost Black Badge. Structura circulară a fiecărei jante este făcută din 22 de straturi de fibră de carbon dispuse în trei direcții. Iar marginile acestora sunt îndoite, astfel că se obțin 44 de straturi de fibră de carbon, pentru o rezistență structurală sporită. Partea centrală a jantei este forjată din aluminiu și prinsă de structura circulară cu puncte de prindere tipic întâlnite în industria aerospațială. Peste jantă este aplicat un lac de protecție ușor fumuriu, însă acesta lasă la vedere detaliile fibrei de carbon.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account