BMW si PSA anunta un nou parteneriat in domeniul vehiculelor electrice

PSA Peugeot Citroën si BMW au anuntat o noua colaborare in vederea realizarii unei platforme pentru vehiculele electrice hibride, cat si in scopul dezvoltarii generatiei viitoare de motoare Prince.

Compania nou creata se numeste BMW Peugeot Citroën Electrification si este detinuta in proportii egale, 50-50, de BMW si PSA, si a fost aprobata dupa o serie de verificari conform reglementarilor guvernamentale.

Platforma electrica hibrida va echipa atat vehiculele BMW cat si pe cele produse de PSA Peugeot Citroen. Mai mult, planurile de viitor includ lansarea unei platforme tehnologice deschise, care sa furnizeze componente si altor parti interesate.

Investitiile realizate de cele doua companii se ridica la peste 100 milioane euro, atat in centrul de cercetare-dezvoltare de la uzina din Munchen cat si in uzina de la Mulhouse, Franta. Noul parteneriat va crea 650 locuri de munca.

BMW Peugeot Citroën Electrification va proiecta si dezvolta motoare electrice, generatoare si baterii de mare amperaj. Primele componente create in urma acestui parteneriat se vor regasi pe vehiculele electrice incepand cu anul 2015.

Colaborarea intre cele doua companii a inceput in 2002, odata cu dezvoltarea motorului Prince, un agregat pe benzina de 1.4l si 1.6l, cu patru cilindri, care propulsa atat modelele MINI, cat si Citroen C3, DS3 si Peugeot 207 si 308. BMW a fost responsabil de proiectarea si dezvoltarea tehnologiei motorului.

Anticipam ca platforma electrica hibrida va fi utilizata pe unele din noile modele MINI, inclusiv pe Countryman.

[Sursa: LeftLaneNews ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account