BMW a confirmat că viitoarea generație X1 sosește în 2022, având și propulsie pur electrică

Constructorul german a anunțat că uzina sa din Regensburg va începe producţia noului BMW X1 în 2022, care va fi disponibil atât cu un motor termic, cât şi cu sistem de propulsie electric.

De asemenea, la locația din Regensburg, precum și la cea din Leipzig, BMW Group instalează echipamente pentru producţia de module de baterii şi baterii de înaltă tensiune începând cu 2021. Acest plan este necesar, deoarece în Leipzig va fi construit din 2023 viitorul MINI Countryman, care va avea la rândul său și propulsie pur electrică. Acest crossover va fi primul MINI „born in Germany”.

Astfel, este de așteptat ca următoarea generație a modelelor BMW X1 și MINI Countryman să împartă platforma tehnică, iar acest lucru se va reflecta măcar parțial și la nivelul propulsiei electrice.

BMW nu a oferit încă specificații despre propulsia electrică a lui BMW X1. Dar este de așteptat ca acesta să se numească iX1, urmând exemplul modelului iX3 lansat în 2020. Și, de curând, site-ul BMWBlog.com a aflat că iX1 ar putea fi oferit în versiuni cu unu sau două motoare electrice. Varianta cu un singur motor ar urma să aibă tracțiune față și circa 180 CP. Iar despre modelul mai performant se preconizează că va fi capabil să livreze 250 CP, având și tracțiune integrală asigurată de cele două motoare electrice.

CLICK AICI pentru a vedea și poze spion cu BMW iX1, publicate de Carscoops.com.  

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account