BMW Seria 8 Cabrio: un vis ce poate deveni realitate

BMW Seria 8 Cabrio

BMW Seria 8 Cabrio pare să fie o versiune de caroserie viabilă pentru viitorul vârf de gamă al producătorului bavarez, mai ales în condițiile în care știm deja că numele de cod G14/G15 au fost deja alese pentru viitorul Seria 8.

BMW Seria 8 Cabrio este un vis la care până acum câțiva ani nici măcar nu îndrăzneam să sperăm, dar iată că odată cu intensificarea zvonurilor legate de viitorul BMW Seria 8, o versiune de caroserie cabrio nu este exclusă. Dacă plecăm urechea la ce se șoptește pe internet putem crede că viitorul BMW Seria 8 Cabrio are șanse reale să intre în producția de serie, alăturându-se probabil viitorului BMW i8 Spyder, model confirmat deja pentru producție. În condițiile în care Mercedes-Benz Clasa S Cabriolet joacă de unul singur într-un segment destul de nișat, bavarezii au toate motivele să dezvolte și o versiune cabrio a viitorului Seria 8. Sigurul semn de întrebare este referitor la Rolls-Royce Dawn, care, cel puțin în teorie ar rivaliza oarecum cu un viitor BMW Seria 8 Cabrio. Totuși, suntem siguri că dacă va exista un BMW Seria 8 Cabrio, el nu va împărtăși cu Royce-ul prea multe atribute și oricum, prețurile nu vor fi nici pe departe similare.

Și dacă tot am vorbit de prețuri, putem specula în continuare, mai ales că avem ca reper prețurile pentru Mercedes-Benz Clasa S Cabriolet. De exemplu, prețul de pornire pentru Mercedes-Benz S 500 Cabriolet este de 139.278 de euro, cu TVA inclus. Ceea ce, da, este foarte-foarte multe. Tocmai de aceea, credem că BMW va opta pentru un viitor Seria 8 Cabrio mult mai apropiat de ce înseamnă astăzi Seria 6 Cabrio, dar cu un plus în dreptul dimensiunilor și al nivelului de echipare. Ce-i drept, cea mai „mică” motorizare pentru Mercedes este S 500, de unde și prețul ridicat de achiziție. În cazul lui BMW Seria 8 Cabrio suntem aproape siguri că bavarezii vor avea o gamă de motorizări mult mai diversificată, care ar trebui să includă și motorizări de 3,0 litri, și versiuni V8 și poate chiar un V12, similar cu cel care echipează acum noul BMW 760Li xDrive. Și, desigur, nu excludem nici posibilitatea unui diesel, quad-turbo, dar pe cea a unui plug-in hybrid.

Cel mai probabil, viitorul BMW Seria 8 Cabrio – dacă totuși va apărea – va fi o decapotabilă clasică, elegantă și rafinată, echipată cu toate „unătățile” disponibile pentru noile BMW Seria 7 și Seria 5 și poate chiar ceva în plus atunci când vine vorba despre condus semi-autonom. Cu toate acestea, suntem siguri că BMW Seria 8 Cabrio va menține imaginea atletică a brandului și că nu va miza exclusiv pe confort, ci va avea o notă de sportivitate, așa cum îi stă bine oricărui BMW.

Sursă: BMWBlog via L’Automobile Magazine

Citește toate informațiile despre viitorul BMW Seria 8:

viitorul-bmw-seria-8-apare-i%cc%82n-noi-randa%cc%86ri-digitale

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account