BMW confirmă propulsiile 100% electrice pentru viitoarele generații X1 și Seria 5

BMW Group a anunțat în repetate rânduri că până în 2023, gama sa va include 25 de modele electrificate, dintre care jumătate vor fi pur electrice. Acum, compania germană confirmă faptul că va oferi propulsii 100% electrice și pentru generația viitoare a modelelor X1 și Seria 5.

Prin strategia „Power of Choice”, BMW pregătește modelele din portofoliul său pentru a putea fi disponibile atât cu propulsii cu ardere internă, cât și cu propulsii electrificate. Deja SUV-ul X3 este primul model BMW care poate fi comandat cu motoare pe benzină şi diesel, (inclusiv cu tehnologie mild hybrid cu sistem de 48V), cu sistem plug-in hybrid sau o propulsie exclusiv electrică, cum este cazul versiunii BMW iX3.

CLICK AICI pentru a vedea prețurile și dotările lui BMW iX3 pentru piața din România.

Până la sfârşitul anului 2021, BMW Group va oferi cinci automobile full electrice produse în serie: BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT şi BMW i4. Apoi BMW a confirmat următoarea generație Seria 7 va fi disponibilă cu patru tehnologii de propulsie. Clienții vor putea alege motoare diesel sau pe benzină, cu tehnologie mild-hybrid 48V, precum și plug-in hybrid electrificat şi, pentru prima dată, propulsie 100% electrică.

CLICK AICI pentru a vedea zvonurile și informațiile despre BMW i7, varianta electrică a Seriei 7.

Dezvoltarea gamei de modele BMW electrice va urma un ritm accelerat, după cum explică BMW Group:

„În plus faţă de BMW Seria 7, electrificarea vastă va fi extinsă în tot portofoliul de modele: exemple suplimentare ale „Power of Choice” vor fi modelele cu volum mare BMW X1 şi BMW Seria 5, care vor fi disponibile şi în viitor cu toate cele patru variante ale trenului de rulare – full electric, plug-in hybride, diesel şi pe benzină cu tehnologie mild hybrid 48V.”

Viitorul BMW X1 cu propulsie electrică va rivaliza modelul Mercedes-Benz EQB, care este varianta electrică a SUV-ului GLB. Iar Seria 5 electric va reprezenta o alternativă pentru modele precum Mercedes-Benz EQE.

Zvonurile spun că noua generație Seria 7 va debuta în 2022. Astfel, ne putem aștepta ca i7 și Seria 5, care vor folosi aceeași platformă tehnică, să fie dezvăluite după lansarea viitorului BMW Seria 7. La fel, a treia generație BMW X1 va fi comercializat cel mai probabil din 2022.

BMW încă nu a furnizat informații de ordin tehnic despre modelele X1 și Seria 5 electrice. Avem drept reper propulsiile anunțate pentru iX3 și i4 și prototipul Power BEV. SUV-ul BMW iX3 are motor electric de 286 CP, tracțiune spate, baterie de 74 kWh și autonomie de 460 km (WLTP). Gran Coupe-ul BMW i4 se laudă cu motor electric de 530 CP, demaraj 0-100 km/h în 4 secunde și autonomie de 600 km. Iar prototipul Power BEV a fost creat pentru a livra performanțe extreme. Este un BMW Seria 5 Sedan căruia i-au fost adaptate 3 motoare electrice. Două dintre acestea animă roțile din spate, iar al treilea pune în mișcare roțile din față. Puterea sistemului electric este de 720 CP și promite sprinturi 0-100 km/h în sub 3 secunde.

Nu în cele din urmă, rămâne de văzut dacă versiunile electrice ale lui BMW Seria 5 și BMW X1 se vor numi i5, respectiv iX1.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account