Primul serviciu „chauffeur & limousine” cu automobile electrice în Timişoara cu BMW i3

Compania City Limo a achiziţionat patru modele electrice BMW i3 care urmează a fi folosite pentru servicii de shuttle „chauffeur & limousine”. Sunt luate în calcul planuri pentru a extinde flota la 10 maşini, a dezvolta o reţea de staţii de încărcare naţională şi a extinde proiectul şi în alte oraşe din România, toate până la finalul acestui an.

Compania City Limo a achiziţionat patru modele BMW i3 pentru a oferi servicii de „chauffeur & limousine” în Timişoara. Astfel, primul oraş din Europa care a folosit iluminatul electric vine acum cu o nouă premieră, de această dată naţională, – utilizarea automobilelor electrice pentru limousine servine. Compania ia în considerare planuri pentru a extinde proiectul şi în alte oraşe din România şi a extinde flota la 10 BMW i3 până la finalul acestui an.

Cele patru modele au fost achiziţionate prin intermediul Automobile Bavaria Group, dealerul Banat Car Timişoara. „Ca parte a Automobile Bavaria Group, agent BMW i, Banat Car a fost printre primele centre BMW din România care a prezentat şi promovat gama electrică BMW i. Deja de anul tecut timişorenii au avut ocazia să vadă şi să testeze atât BMW i8, cel mai vândut automobil sport hybrid din lume, cât şi modelul BMW i3. Suntem bucuroşi să vedem că servicii precum <> la Timişoara sunt oferite folosind automobilele electrice BMW i”, a declarat Werner Wolff, Branch Manager Banat Car Timişoara.

P90231566_highRes_first-delivery-of-bm

„Maşina electrică este o alegere perfectă pentru cei care vor să se deplaseze în oraş, deoarece economisesc resurse financiare şi, totodată, sunt şi prietenoşi cu mediul înconjurător. Totul a pornit din dorința de a duce Timişoara în rândul oraşelor din Vestul Europei. Şi pentru că am vrut o aliniere completă la standardele europene, am dezvoltat şi o aplicație online, astfel încât doritorii să poată închiria maşini electrice rapid şi eficient. Aplicaţia urmează să o lansăm în curând” a declarat Silviu Miloş, manager City Limo.

„Suntem încântaţi că este recunoscut potenţialul BMW i3. Modelul asigură costuri competitive prin eficienţă şi operaţii de întreţinere semnificativ mai ieftine faţă de un automobil convenţional. În aceslaşi timp, calităţile de automobil premium, materialele exclusive de interior şi impactul minim asupra mediului, îl fac un automobil deosebit de apreciat de către toate tipurile de clienţi. Mulţumim City Limo pentru că au deschis, prin acest proiect, piaţa pentru astfel de iniţiative.”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i în România.

P90231562_highRes_first-delivery-of-bm

Clienţii pot utilza serviciul direct din aeroport, prin rezervare on-line pe site-ul dedicat www.citylimo.ro sau, în curând, prin aplicaţia pentru iOS sau Android. Apliacţia va oferi posibilitatea de a rezerva servicii de limo service, putând selecta tipul de automobil dorit. Utilizatorul va primi informaţii cu privire la poziţia în timp real a maşinii rezervate, numele şoferului şi datele de contact.

Investiţia companiei este completată şi de o reţea de staţii de încărcare, astfel încât automobilele electrice să poată fi utilizate la potenţial maxim. De asemenea staţiile vor putea fi accesate şi de alţi utlizatori de automobile electrice, contra cost. În total vor fi 16 staţii fastcharge (DC 50 kW şi AC 22 kW) şi AC 22 kW Type 2. Acestea vor fi instalate în Timişoara, Deva, Severin,Petrosani , Sibiu, Valcea, Pitesti, Ploiesti, Cluj şi Bucureşti.

Compania City Limo operează deja o flotă de automobile convenţionale în Timişoara şi Bucureşti, cu planuri de extindere în mai multe oraşe din România.

P90231568_highRes_first-delivery-of-bm

Despre BMW i3 BMW i3 este un automobil electric ce se remarcă printr-o serie de inovaţii absolute în industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combină un şasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Toate eforturile în dezvoltarea BMW i3 au urmărit două direcţii importante – o masă redusă, pentru autonomie crescută şi preocuparea consecventă, în fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar în ceea ce priveşte emisiile locale. BMW i3 nu are doar avantajul deplasării cu emisii zero. Modelul vine cu o gamă largă de soluţii şi materiale pentru a proteja mediul – de la utilizarea exclusivă a energiei din surse regenerabile în procesul de producţie, la utilizarea unor materiale reciclabile (de la PET-uri la aluminiu) sau a materialelor uşor reciclabile sau biodegradabile (aşa cum este înlocuirea plasticului la interior cu fibra vegetală din kenaf). De altfel, BMW i3 este astfel singurul automobil cu certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de gaze de seră pe tot ciclul de viaţă al automobilului.

O versiune BMW i3 cu un baterie cu o capacitate mărită cu 50% a debutat în luna iulie a acestui an. Această versiune face din BMW i3 modelul electric cu cea mai mare autonomie disponibil pe piaţa din România şi care beneficiază şi de susţinerea programului „Rabla Plus” cu o subvenţie de 4500 Euro din preţul cu TVA. Noul BMW i3 asigură o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km. Totodată, BMW i3 este şi cel mai dinamic şi cel mai eficient model electric din România.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account