BMW i8, imaginat ca mașină de GT3

bmw i8 gt3 randare

BMW i8 este un hibrid supersportiv excelent, iar cineva s-a întrebat oare cum i-ar sta îmbrăcat în uniformă de curse GT3.

Peste câteva zile îl vom vedea pentru prima dată pe BMW M6 GT3, înlocuitorul lui Z4 în cursele de grand toureruri. În schimbul a 379.000 €, primești un alergător de 1.300 de kilograme, cu 585 de cai-putere livrați de un motor V8 de 4,4 litri care sună extraordinar de bine – la ce te așteptai?

Cineva cu suficient talent la desen s-a întrebat cum ar arăta supersportiva hibridă BMW i8 pregătit pentru o cursă GT3. Și noi ne-am întrebat asta, însă ghici ce ne lipsește în comparație cu băieții care se fac „vinovați” de aceste randări.

bmw i8 gt3 randare

(sursă foto)

Sunt două abordări diferite, însă cu un rezultat comun: agasarea glandelor noastre salivare. BMW i8 GT3 dispune de câteva elemente aerodinamice cruciale în lumea curselor: caroserie lățită, splitter față (din fibră de carbon), suspensii mai rigide, eleron cât o zi de post în spate. Și, evident, un set de roți serioase, cu un singur prezon.

În materie de motorizare pentru BWM i8 GT3 designerii nu și-au exprimat nicio opinie, așa că aici trebuie să ne punem noi imaginația la treabă. Păstrând ansamblul propulsor de la i8 – motor turbo cu trei cilindri în linie și 231 de cai-putere și motor electric de 131 de cai-putere – nu ar mai rămâne decât să ne întrebăm cu câți cai-putere ar mai putea fi dopat un i8 standard pentru ca un i8 de GT3 să fie fezabil. Căci de la 362 de cai-putere și 570 de Newtoni-metru la 585 de cai-putere este ceva cale de bătut…

bmw i8 gt3 randare

(via)

Poate că deocamdată i8 este un experiment stradal fascinant, însă credem cu tărie că ideea unui i8 GT3 nu va mai fi atât de SF-istă în viitorul din ce în ce mai curios de tehnologia electrică.

Până acolo însă, putem să admirăm Safety Carul BMW i8 care va asigura ordinea pe circuitele de Formula E în sezonul următor:

bmw i8 formula e

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account