Un rival pentru BMW Seria 5 GT: Mercedes Benz CLS Shooting Brake

Mercedes-Benz a confirmat planurile sale de a lansa in productie versiunea CLS Shooting Brake, incepand cu 2012. La un an dupa ce BMW a prezentat modelul sau Gran Tourer, BMW Seria 5 GT, noul vehicul de la Mercedes-Benz e incadrat in acelasi segment ca si modelul BMW initial controversat, dar in cele din urma acceptat de consumatori si media.

Conceptul aduce o infatisare atractiva, preluand limbajul de design al viitoarei generatii CLS, conturat de Mercedes F800 Style. Spatele are o infatisare mai pronuntata de coupe decat modelul 5 GT, si un plafon inalt.

Masina are capota lunga, ferestre inguste fara rama si un plafon dinamic inclinat spre spate.

Gama de motorizari pentru Mercedes-Benz CLS Shoot Brake va fi preluata de la gama de modele CLS cu patru usi.

Astfel, motorizarile propuse vor include un propulsor V6 de 3.5 litri si 306 CP, un V8 de 4.7 litri ce livreaza 435 CP si la varful gamei un V8 twin-turbo de cca. 555 CP. Sunt asteptate motorizari similare si la versiunea break.

Dupa parerea unora, CLS se incadreaza la categoria de masini break, dar noi credem mai degraba ca se va suprapune la demografice cu BMW Seria 5 GT.

In ciuda scepticismului initial, vanzarile BMW Seria 5 GT au depasit targeturile propuse. In Europa BMW a vandut 19.172 unitati in primele trei trimestre ale lui 2010. In aceeasi perioada, modelele BMW Seria 5 break au inregistrat vanzari de 17.617 unitati.

Este oare acesta un segment in care castigatorul ia totul? Cel mai probabil ca nu, asa ca ne asteptam ca cei doi constructori germani sa acumuleze fiecare baza sa de clienti, fara o prea mare suprapunere intre cele doua.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account