BMW M3 E30 Kurt Thiim – De la jucărie mică la jucărie mare

Kurt Thiim este un pilot de curse danez care a trecut pe la mai multe echipe de DTM și care a  strâns vreo 19 victorii de-a lungul carierei. Chiar dacă mulți nu au auzit de el, faptul că există o replică a BMW-ului său M3 din 1988 la o scară de 1/18 spune ceva. Au auzit alții și pentru noi și au hotărât să-i dedice o jucărie de oameni mari.

Mașinuțele astea au aprins câlcâiele multor colecționari, știm și noi câțiva care le prețuiesc mai mult decât mașina din dotare și e un hobby de luat în serios. Unii l-au luat însă atât de serios încât au decis să aducă un model din ăsta de la scara de 1/18 la scara de 1/1. Adică s-o construiască în realitate.

Kurt Thiim (6)

Americanii de la Precision Sport Industries și-au asumat această sarcină și au construit un BMW M3 E30 identic cu mașinuța de pe birou. Au petrecut multe ore în garaj însă atenția la detalii este remarcabilă.

Kurt Thiim (7)

Mai întâi l-au colantat în negru mat, apoi au adăugat grafica de DTM în galben Lamborghini. La interior au păstrat lucrurile simple cu niște scaune Recaro Pole Position. Au urmat jantele Hartge de 17 inci din trei piese și suspensiile TC Kline Racing. La partea mecanică a fost cel mai mult de muncă, iar aici s-a luat decizia pentru un motor S52 de pe M3 E36. Probabil unul de BMW M3 E30 era mai greu de găsit.

Kurt Thiim (4)

Rezultatul este visul împlinit al unui om care într-o zi se uita la o jucărie, iar în alta se urca în ea și o conducea. Kurt Thiim ăsta ar fi mândru.

Sursa – www.precision-sport.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account