Vom vedea oare un BMW M3 Touring? Interviu cu Carsten Pries, Director Product Management in cadrul BMW M GmbH

Cu ocazia Salonului auto de la Detroit 2014, BMWMOTORSHOWBLOG a stat de vorba cu Carsten Pries, Director al departamentului de Product Management in cadrul BMW M GmbH. In cadrul discutiilor a aparut si subiectul M3 Touring. Va construi BMW vreodata un astfel de model?

Haideti sa vedem.

Prin noile BMW M3 si BMW M4, BMW M GmbH revine la motorul cu sase cilindri in linie. Acesta ne aduce aminte de generatiile legendare BMW M3 E46 si E36. De ce a existat aceasta intentie de revenire la trecut?

bmw-f81-m3-touring-randare-750x500

Ca de obicei, in cazul modelelor BMW M noi ne uitam la ingredientele de care e nevoie pentru a obtine un pachet de succes. Asta mai ales in ce priveste motor si performanta la rulare.

Dupa analize serioase am hotarat sa ne intoarcem la un motor cu sase cilindri in linie. E pentru prima oara cand acest model BMW M va avea un turbocompresor si prin urmare combina ce e mai bun din doua lumi: pe de o parte turatiile inalte si raspunsul la acceleratie, pe de alta parte eficienta de care e capabil un motor turbo modern, mai ales in gama de turatii joase.

Multi fani sunt ingrijorati inca de durabilitatea acestor motoare turbo. Cat de intense au fost testele la care a fost supus mnoul motor si ce ati avea de spus celor care privesc motoarele turbo cu scepticism?

Desigur ca motoarele noastre turbo trec prin aceleasi teste ca si motoarele cu inductie. Potentialul pentru motorsport si durabilitatea acestor motoare au reprezentat mereu un aspect foarte serios in cadrul BMW M. Procesul de cercetare si dezvoltare a fost completat de mii de ture pe pista Nordschleife a circuitului de la Nürburgring.

Sunt aceleasi teste riguroase pe care le-am desfasurat si in trecut. S-a tinut cont de toate aspectele, astfel ca toti clientii nostri pot avea certitudinea ca noile generatie de modele BMW M3 si BMW M4 sunt propulsate de motoare turbo ultramoderne. Ca si generatia actuala de modele BMW M5, BMW M6 precum si cele doua modele X produse de BMW M, care sunt si ele propulsate de agregate turbo ultramoderne.

2014-BMW-M6-Gran-Coupe-motor-2

Modelul BMW M3 este fara indoiala o legenda. De unde a aparut noua denumire BMW M4 si cum ati aprecia gradul de acceptare a acestei modificari in randul fanilor?

Modelul BMW M3 este un adevarat simbol pentru BMW M, si se afla deja la a cincea generatie. BMW M4 a reprezentat urmatorul pas, din punct de vedere logic. Modelele de baza BMW coupe si cabro au fost pozitionate pe piata ca modele noi, independente, Seria 4 – asa ca a fost logic sa avem si un BMW M4. Masina va indeplini toate asteptarile clientilor nostri – atat din punct de vedere al dinamicii la rulare cat si din perspectiva agilitatii si a preciziei.

Sunt increzator ca noile modele BMW M3 si M4 vor cuceri rapid inimile fanilor M care astazi inca plang dupa vechiul motor V8 de pe generatia anterioara M3.

Ne puteti spune daca exista vreun plan legat de dezvoltarea unui BMW M3 Touring?

Conceptul Touring are fara indoiala un succes urias pe pietele germane, italiene si britanice. Dar la acest moment nu avem de gand sa dezvoltam ceea ce ar fi cu siguranta o versiune fascinanta, un BMW M3 Touring.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil accessand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account