BMW renunță la farurile duble pentru viitoarele Seria 2 Coupe și M2

Pozele spion cu viitoarea generație a modelelor BMW Seria 2 Coupe și BMW M2 indică faptul că bavarezii vor continua cu alegerile așa-zis controversate pentru noul limbaj estetic. Concret, versiunile următorului coupe cu 2 uși nu vor avea faruri duble, așa cum a devenit tradițional pentru BMW.

O ilustrare foarte realistă a designului pe care îl va adopta noul BMW Seria 2 Coupe a fost realizată de @bmw43_, căruia îi mulțumim fiindcă ne-a oferit permisiunea de a publica această imagine. Vă invităm să vizitați contul de Instagram @bmw43_ pentru a vedea și alte ilustrații care prefigurează modele BMW viitoare precum X8 sau Seria 7.

Ilustrarea realizată de @bmw43_ respectă cu precizie detaliile care se observă în poze spion cu BMW Seria 2 Coupe, precum cele pe care le puteți vedea accesând acest link direct către Bimmerpost.com. O parte din aceste poze arată noul Coupe complet necamuflat. Este o dovadă a faptului că este aproape gata pentru intrarea în producție. De altfel, din informațiile obținute de Bimmerpost.com, aflăm că producția următorului BMW Seria 2 Coupe (G42) va începe în august 2021.

Mulțumită canalului de You Tube CarSpyMedia putem vedea un clip și cu un prototip BMW Seria 2 Coupe în timpul testelor intense pe circuitul Nurburgring.

Desigur, dacă ne uităm în istoria modelelor BMW compacte cu 2 uși regăsim exemple de modele care nu au avut faruri duble, dar au scris capitole esențiale pentru reputația mărcii bavareze. În primul rând avem legendarul BMW 2002 turbo lansat în 1973. Apoi, prima generație BMW Seria 3 (E21), prezentată în 1975, avea faruri duble doar în cazul versiunii de top 320i.

În 2016, constructorul german a cochetat din nou cu ideea de a reveni la încadrarea grilei cu doar câte un far rotund, prezentând conceptul BMW 2002 Hommage, care era un omagiu adus iconicului BMW 2002 turbo.

Bineînțeles, nu putem omite modelul electric BMW i3, care a intrat în producție în 2013. Acest model compact cu 4 uși și format monovolumic a adus un design complet nou, care nu integrează faruri duble.

Cert este că renunțarea la farurile duble pentru noul BMW Seria 2 Coupe îi va oferi acestuia un look distinct în gama bavareză, având drept justificare și corespondențele din istoria BMW, pe care le-am meționat mai sus. Teoretic, decizia aceasta nu ar trebui să stârnească la fel de multe discuții ca în cazul grilelor verticale ale modelelor BMW Seria 4, M3, M4 sau BMW iX.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, Klaus Frohlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare, a declarat pentru motoring.com.au că viitoarea generație BMW Seria 2 Coupe va avea tracțiune spate, iar versiunea de top M2 va fi creată pentru a satisfice pofta de drift.

Iar autocar.co.uk preconizează că versiunea BMW M2 a noului Coupe va prelua propulsorul regăsit la X3 M și X4 M, dar într-o variantă mai temperată. Acest propulsor dezvoltă 480 sau 510 CP pentru X3 M și X4 M, precum și pentru noile M3 Sedan și M4 Coupe.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account