Noi imagini cu BMW M3 Touring și indicii despre tracțiunea integrală

Anul trecut, BMW M GmbH a confirmat că pentru prima oară în istoria sa va produce în serie un model BMW M3 Touring. Data lansării încă nu este anunțată, dar cu siguranță se apropie, având în vedere că producătorul german a publicat zilele acestea în social media o nouă serie de poze cu prototipul camuflat al mult așteptatului BMW M3 Touring.

În prima parte a acestui an BMW M GmbH a demarat testarea lui BMW M3 Touring pe circuitul Nurburgring, iar în noile poze prototipul poartă un mare abțibild cu mesajul “B’ring it On” scris lângă schița circuitului Nurburgring. În postările sale, BMW M promite că primul M3 break va aduce „Same big power, exciting new shape”. Adică „aceeași putere mare și o formă nouă incitantă”. Cu alte cuvinte, va dispune de motorul cu 6 cilindri în linie, regăsit la noile modele BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe, și va avea grila frontală cu decupaje mari verticale.

Dar și mai important decât aceste mesaje este faptul că BMW M GmbH a publicat odată cu noile poze și câteva cifre preliminare despre consumul de combustibil și emisiile de CO2. Interesant este că acestea sunt foarte apropiate de cifrele modelului BMW M3 Competition Sedan cu sistem de tracțiune integrală M xDrive.
Cifrele publicate pentru BMW M3 Touring sunt: consum în regim combinat de 10,3 l/100 km (WLTP) și emisii CO2 în regim combinat de 235 g/km (WLTP). Iar pentru BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive consumul este de 10,1 l/100 km și emisiile sunt de 231 g CO2 per kilometru.
Asta sugerează că zvonurile ar putea să devină realitate. Mai exact, este de așteptat ca BMW M3 Touring să fie oferit doar în configurație cu tracțiune integrală M xDrive, cutie de viteze automată M Steptronic cu 8 trepte și varianta de 510 CP a propulsorului de 3 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo. Aceeași decizie a fost luată în prealabil și pentru BMW M4 Cabriolet. Iar această configurație ar avea logică pentru modelul Touring, care se dorește a fi un break versatil și ultra performant. Ar fi rețeta indicată pentru a surclasa concurenți precum Audi RS 4 Avant, care are motor V6 twin turbo, 450 CP, tracțiune quattro și transmisie automată tiptronic cu 8 trepte.

Prin urmare, configurația cu tracțiune spate, cutie de viteze manuală cu 6 trepte și varianta de 480 CP a propulsorului ar rămâne o opțiune doar pentru BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe. Dar consolarea va fi oferită de performanțele oferite de BMW M3 Toruing. Break-ul ar trebui să se apropie de ce reușește BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive, care sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde.
În ceea ce privește dezvăluirea designului final, cele mai clare indicii le avem inclusiv din scurta apariție a lui M3 Touring în clipul video „The Drop” despre M Town, orașul utopic în care circulă doar modele BMW M. În acest clip îl vedem pe Markus Flasch, CEO-ul BMW M GmbH, care citește un ziar șezând pe marginea portbagajului deschis al lui M3 Touring.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account