BMW M2 vs BMW 1M vs BMW 2002 tii Turbo – Grupa mică

Colegii noștri de la BMWBlog.com au avut privilegiul de a testa noul BMW M2 pe circuitul Laguna Seca și pentru asta am decis să-i invidiem și să-i plagiem. Mai jos aveți o adaptare a unor prime impresii și o ședință foto alături de BMW Seria 1M și BMW 2002 tii Turbo.

În timpul testului nostru cu BMW M2, bavarezii ne-au pus la dispoziție câteva clasice care să ne reamintească de unde a pornit totul. Direct din grajdurile cu armăsari au ieșit două mașini care au servit drept muze pentru  M2. E grozav să vezi noul BMW M2 umăr la umăr cu unele dintre cele mai reușite mașini din istoria de 100 de ani a mărcii.

BMW-M2-vs-BMW-1M-vs-BMW-2002-1

Modelul 2002 tii Turbo decorat cu grafica clasică de curse arată genial și ne amintește despre perioada când lucrurile erau mult mai simple. Dacă un M235i ți se pare o mașină mică, ar trebui s-o vezi pe asta. E ca un pantof de clovn cu roți. Pe cât este de mică mașina, pe atât de mare este turbina. O turbină mare montată pe un motor mititel creează un turbo lag sesizabil, iar direcția, deși plină de feedback, e departe de a fi la fel de precisă ori de rapidă ca cea din M2.

BMW-M2-vs-BMW-1M-vs-BMW-2002-13

Dacă te uiți la un BMW 1M poți realiza foarte repede adâncimea rădăcinilor din care a crescu noul M2. Atunci când a ieșit pe porțile fabricii, majoritatea BMW-urilor erau cam grăsuțe, dar 1M a venit ca o detoxifiere combinată cu un regim sănătos și mersul la sală. Asta încearcă să facă și noul M2 acum. Chiar dacă M2-ul este mașina mai competentă, mai rapidă și mai agilă, 1M este sensei-ul și M2 este elevul.

BMW-M2-vs-BMW-1M-vs-BMW-2002-12

Dar este un elev silitor care a avut de învățat de la fiecare model performant construit de BMW, iar acum acea cunoaștere curge prin ADN-ul său. BMW 2002 tii Turbo și BMW 1M sunt departe de a fi niște arhive prăfuite. Sunt niște amintiri plăcute care revin ca niște flashback-uri pentru a ne face să apreciem trecutul, iar noul M2 este mașina care luminează și pavează drumul viitorului. Cei de la BMW au avut o idee foarte bună când s-au gândit să aducă cele două mașini pentru a le conduce odată cu noul M2. Ne-au oferit o perspectivă  mult mai largă și ne-au făcut să apreciem și mai mult M2-ul. Plus că arată foarte bine împreună. Mai jos aveți o galerie foto destul de stufoasă. Iar aici găsiți testul complet și cu noul M2. Scris de un român în engleză.

Text/Nico DeMattia

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account