BMW i8 în rolul de Safety Car pentru etapa românească a Campionatului European Formula Predators

Formula Predators

BMW i8 va fi Safety Car în a doua etapă a Campionatului European Formula Predators, desfășurată pe circuitul Motorpark România în weekend-ul 21-22 mai.

Desfășurată sub egida A.C.R., a doua etapă a Campionatului European Formula Predators este organizată de Smart Driving România cu sprijinul APAN Motors, dealer autorizat BMW. În weekend-ul 21-22 mai, circuitul Motorpark România din Adâncata va fi gazdă pentru cei 16 piloți ce se vor alinia la start cu monoposturile Formula Predators. O prezenţă spectaculoasă pe circuit va fi şi spectaculosul BMW i8 ca Safety Car. Modelul este oferit de APAN Motors, unul din cei doi agenţi autorizaţi BMW i în România şi partenerul Smart Driving România. Formatul competiției presupune desfășurarea a două curse distincte în cele două zile competiționale. Prin urmare, ziua de sâmbătă debutează cu antrenamentele libere pentru fiecare dintre cele trei clase, urmate de calificări și de cursele propriu-zise, pentru ca la finalul zilei să se întocmească un clasament separat, pe clase. Duminică lucrurile se desfășoară în aceeași notă, clasamentele fiind separate.

Formula Predators

„În România, tinerii piloți care depășesc etapa kartingului se plafonează, pentru că până acum nu existau competiții care să le ofere șansa să progreseze. Cursele pe circuit sunt la început în România, dar prin platforma vreausafiupilot.ro le oferim ocazia tinerilor piloți să-și demonstreze calitățile, în condițiile în care materialul de concurs este identic. În plus, siguranța curselor pe circuit este la un nivel mult mai înalt decât cea a curselor de coastă sau de raliu, iar acest lucru este foarte important, mai ales pentru părinții tinerilor piloți”, declară Andrea Fogliazza, managerul Smart Driving România și unul dintre inițiatorii programului vreausafiupilot.ro

Formula Predators

Antrenamentele libere sunt programate pentru ora 11:00, calificările pornesc la 12:30, iar manșele de concurs sunt programare să înceapă la 15:00 în ziua de sâmbătăt și la 15:30 duminică. La finalul fiecărei zile, spectatorii pot avea parte de sesiuni BMW Experience organizate de Smart Driving România. Biletele pot fi achiziționate online prin rețeaua Eventim și au un preț de pornire de 20 de lei, pe zi. Biletel VIP costă 180 de lei și includ, pe lângă anumite facilități și un program BMW Experience alături de echipa Smart Driving. Această experiență îți oferă ocazia să pilotezi un BMW Seria 2 Coupe 228i pentru trei ture de circuit, plus un „fastlap” în dreapta unuia dintre piloții echipei Smart Driving România. De asemenea, cele două curse ale Campionatului European Formula Predators vor avea în rolul de competiții suport Cupele Logan și Lupo.

Despre Campionatul European Formula Predators

Monoposturile Formula Predators sunt construite în Italia și sunt propulsate de un motor Honda, cu o capacitate de 600 cmc, dezvoltând o putere maximă de 105 cai-putere. Transmisia este una secvențială cu cinci trepte, în timp ce greutatea monoposturilor este de 340 de kilograme.

P90195024_highRes

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account