Juliane Blasi a desenat conceptul BMW Vision ConnectedDrive

Juliane Blasi este una din cele mai talentate designere din cadrul BMW Group, unde lucreaza in prezent circa 300 designeri atat la sediul din Munchen cat si la studioul Designworks.

Juliane Blasi, in varsta de 34 ani, s-a alaturat BMW in 2003 si a studiat designul in domeniul transporturilor la Universitatea Pforzheim din Germania, in cadrul unuia din cele mai vechi programe de design din lume. In 2005 a lucrat timp de sase luni la studioul de design DesignWorksUSA din California, in cadrul unui program de exchange.

La acel moment, BMW avea deja in derulare o competitie interna de design pentru a doua generatie a roadsterului BMW Z4, care a fost lansat in 2009. Juliane Blasi a facut echipa cu un alt designer talentat, Nadya Arnaout, in prezent designer interior pentru Tesla, si au castigat impreuna competitia pentru noul Z4 E89.

Intr-un interviu acordat New York Times, Chris Bangle, fostul director de design BMW, a declarat ca a incurajat cele doua tinere sa mearga mai departe si sa invinga barbatii. „Le-am spus sa mearga sa faca o masina si sa invinga barbatii. Duceti lupta la vedere. Fara rezerve. A fost o victorie completa, 100%”, a spus Chris Bangle.

BMW Z4 a reprezentat primul model din lut realizat la scara reala de catre Juliane Blasi in cadrul BMW.

Dupa trei ani, iata ca Blasi isi prezinta cea mai recenta creatie de design: conceptul futurist BMW Vision ConnectedDrive. Dar inainte de acest concept fascinant, Juliane Blasi a condus si procesul de reimprospatare a noilor BMW Seria 3 Coupe si Cabrio 2011.

Conceptul BMW Vision ConnectedDrive va fi dezvaluit la Salonul auto de la Geneva. Ca si conceptul anterior, Vision EfficientDynamics, cel mai nou studiu de design de la BMW prezinta linii de design futuriste, create cu ajutorul abordarii de tip layering, initiate odata cu primul concept Vision. Roadsterul cu doua locuri are liniile caracteristice Vision Concept: capota lunga, consolele scurte si partea frontala puternica si indrazneata.

Prin caracteristicile de design în stilul specific BMW, prin capota lungă care se contopeşte cu parbrizul, prin ampatamentul lung şi poziţia scaunelor mult în spate, prototipul ilustrează fuziunea dintre exterior, interior şi mediu, care este posibilă numai prin BMW ConnectedDrive.

Este evident ca afinitatea lui Juliane Blasi pentru designul modelelor roadster a jucat un rol important in realizarea creatiei sale, si suntem nerabdatori sa examinam indeaproape roadsterul futurist, peste cateva saptamani la Salonul de la Geneva.

Juliane Blasi explica designul exterior al lui BMW Z4

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account